Senát: Plán akcí v týdnu od 29. dubna

27.04.2019 11:54

Stručný výčet akcí Senátu na příští týden.

Senát: Plán akcí v týdnu od 29. dubna
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

 

Pondělí 29. 4.

9:00
Frýdlantský salonek, recepce A
Audit vzdělávacího systému ČR
Senátní školský výbor pořádá představení výsledků auditu vzdělávacího systému ČR. Při této příležitosti vystoupí společně s předsedou výboru Jiřím Drahošem ministr školství Robert Plaga. Oba řečníci zhodnotí mimo jiné současný stav systému vzdělávání aj. Program je k dispozici na webu. Akreditace médií na adrese davidovae@senat.cz.

10:00
Hlavní sál recepce C2
IV. ročník konference „Péče o zdraví zaměstnanců“
Výbor pro zdravotnictví a sociální politiku organizuje v Senátu již tradičně konferenci, na které se budou diskutovat inspirativní projekty a současné trendy v péči o zaměstnance. Z horní komory se zúčastní senátor Jiří Vosecký, dále Yvona Hartlová z Firmy pro zdraví a další. V rámci konference proběhne slavnostní předání certifikátů Firma pro zdraví. Program akce k dispozici na webových stránkách.

18:00
Hlavní sál, recepce C2
Slavnostní setkání s velvyslanci zemí EU k výročí vstupu České republiky do Evropské Unie
Setkání s evropskými velvyslanci je hlavní akcí Senátu k připomínce výročí vstupu Česka do EU. S projevem vystoupí předseda Senátu Jaroslav Kubera, předseda evropského výboru Senátu Václav Hampl a ministr zahraničí Tomáš Petříček. Akreditace médií se vyřizují na adrese davidovae@senat.cz.

Úterý 30. 4.

Táborsko
Regionální výjezd předsedy Senátu J. Kubery na Táborsko
Během svého čtvrtého regionálního výjezdu zamíří předseda Senátu do Mladé Vožice, Tábora a Písku. Podrobnosti v tiskové zprávě.

Čtvrtek 2. 5.

10:00
Jednací sál, recepce A
8. schůze Senátu
Senátoři projednají mezi jinými novelu o podpoře sportu, podle které má převzít sportovní agendu včetně dotací nově zřízená Národní sportovní agentura, zákon o obcích snižující upravující plat zákonodárců a členů vlády, kteří jsou zároveň členy komunálních zastupitelstev, novelu umožňující velkoobchodům nechat otevřeno ve dnech vybraných státních svátků a další. Kromě návrhů zákonů se budou zabývat také novou nominací na post zástupce ombudsmanky. V úvodu schůze proběhnou tiskové briefingy všech senátorských klubů, první odstartují Starostové a nezávislí ještě před začátkem schůze od 9:30 hod. ve Frýdlantském salonku Valdštejnského paláce. Podrobnější informace naleznete v tiskové zprávě. Schůze bude pravděpodobně dvoudenní.

17:00
Valdštejnská zahrada
Zahájení Kulturního léta v Senátu
Senát zahajuje letní cyklus koncertů Kulturního léta v Senátu, a to koncertem pěveckého sboru Korálek z Mostu. Sbor vystoupí pod záštitou senátorky Aleny Dernerové. Rozpis všech květnových koncertů je k dispozici na webu.

Neděle 5. 5.

12:30
Vinohradská 12, Praha
Pietní vzpomínka k uctění památky padlých v Pražském povstání
U příležitosti 74. výročí Květnového povstání českého lidu se uskuteční před historickou budovou Českého rozhlasu v Praze tradiční pietní akt k uctění památky padlých v bojích o rozhlas v květnu roku 1945. S projevem vystoupí předseda Senátu Jaroslav Kubera a další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…