Šestnáct jihočeských podnikatelů si rozdělí 2 miliony na vývoj inovativních produktů

04.09.2016 13:30

O finanční podporu na vývoj nových produktů a jejich zavádění na trh se přihlásilo 41 zájemců z řad jihočeských malých a středních podniků.

Šestnáct jihočeských podnikatelů si rozdělí 2 miliony na vývoj inovativních produktů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Administrativním a věcným hodnocením prošlo 30 z nich, a veřejné losování pak vybralo 16 příjemců. Ti si ve voucherech v hodnotě od 50 do 150 tisíc korun rozdělí celkem 2 miliony korun. Čerpat za ně budou moci služby od výzkumných organizací, například na měření či testování při zavádění nových výrobků, vývoj software, modelování a simulace dějů nebo návrhy designu nových výrobků. Sami se ale musí na těchto aktivitách podílet, a to čtvrtinou celkové ceny.

Jihočeští podnikatelé využívají možností podnikatelských voucherů už třetím rokem. „O tom, že Jihočeské podnikatelské vouchery jsou mezi podnikateli oblíbené, svědčí fakt, že byla vyhlášena již třetí výzva pro podávání žádostí, přičemž v každém ročníku se počet podaných žádostí zvyšuje,“ říká ředitelka jihočeské kanceláře agentury CzechInvest Iva Smudková, která předsedala hodnotící komisi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihomoravský kraj: Lidé se můžou zapojit do vedení krajských škol

13:04 Jihomoravský kraj: Lidé se můžou zapojit do vedení krajských škol

Jihomoravský kraj, skrze svou zřizovanou organizaci VIM, vyhlásil sběr nominací do školských rad od …