Show Jana Krause: Herečka Aňa Geislerová, zpěvák Ben Cristovao a biolog Jaroslav Flegr

12.11.2013 8:20

Herečka Aňa Geislerová, zpěvák Ben Cristovao a biolog Jaroslav Flegr se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu čtvrté série Show Jana Krause uvidíte v pátek 15. listopadu od 22.10 na Primě.

Show Jana Krause: Herečka Aňa Geislerová, zpěvák Ben Cristovao a biolog Jaroslav Flegr
Foto: Nejvic.info
Popisek: Moderátor a herec Jan Kraus

Aňa Geislerová – herečka, která točí jeden film za druhým, nepřehlédnutelná módní ikona, žena, která nechce poskytovat rozhovory na téma, jak svůj život zvládá a stíhá jako trojnásobná maminka, a odmítá nosit image „strhané matky“. Letos chystá již desátý ročník tradičního Vánočního bazaru z Mokré čtvrti.

Ben Cristovao – zpěvák, tanečník, herec, moderátor, je jedním z nominovaných na videoklip roku v anketě Český Slavík a zároveň jedním z důkazů, že i pěvecké soutěže umí vyprodukovat zajímavé jméno. V novém singlu, který nazval Stop, přichází zpěvák s překvapivou změnou žánru - s reggae rytmy.

Profesor Jaroslav Flegr – slavný evoluční biolog, který se stal hvězdou citovanou novináři i odborníky na celém světě díky svému převratnému objevu: přišel na to, že lidské chování ovlivňuje parazit přenášený kočkami. „Z hlediska vědy to zase tak překvapivý objev není - prostě máme další zvíře, které je ovlivňováno parazitem. Jen je to zrovna člověk," vysvětluje s tím, že mezi člověkem a myší z pohledu parazitologa tolik rozdílů není. Proč se vůbec evoluční biolog věnuje parazitům? „Když jsem nastoupil na katedru parazitologie, hledal jsem nějaké styčné body s evoluční biologií. A těmi se ukázala být manipulační hypotéza - tedy hypotéza, která tvrdí, že řada parazitů mění svého hostitele. Třeba Toxoplasma gondii je typický příklad - aby se z původního hostitele - myši - dostala do dalšího - kočky - změní chování myši tak, aby ji kočka snadno ulovila," vysvětluje profesor. Dodává, že sám je také napadený toxoplasmou a na jeho chování se to prý projevuje tak, že se neleká. „Za mnou třeba troubí auto, ale já se neleknu, jen se otočím," vysvětluje. Vypráví také, že pokusy s toxoplasmou prý na fakultě dělali nejdřív na myších a později přešli na lidi - na studenty, kteří byli ochotni do těchto experimentů jít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…