Show Jana Krause: slovenský „Sokol“, slovenská topmodelka a slovenské prase

12.12.2013 8:40

Do dalšího slovenského dílu Show Jana Krause přijali pozvání herec Lukáš Latinák, modelka Michaela Kociánová a záchranář Martin Ďurnek se svým cvičeným prasetem Oliverem. Premiéru dalšího dílu čtvrté série Show Jana Krause uvidíte v pátek 13. prosince ve 22.20 na Primě.

Show Jana Krause: slovenský „Sokol“, slovenská topmodelka a slovenské prase
Foto: Nejvic.info
Popisek: Moderátor a herec Jan Kraus

Prvním hostem Jana Krause byl oblíbený slovenský herec Lukáš Latinák, který nedávno zabodoval na slovenských diváckých cenách Otto – získal rovnou čtyři sošky za různé kategorie. Vyprávěl, že nedávno vyrazil do Kanady s kolegy a s jejich pouličním divadlem Theatro Tatro na kulturní festival a hráli tam celý měsíc. „Je to vlastně maringotka položená na nákladním autě a máme i šapitó,“ popsal, jak vypadá v praxi Theatro Tatro. Moderátora zajímalo, jak je možné, že slovenská show Partička dostala cenu Otto a poté byla zrušena. „To má logiku, ne?“ pobavil Lukáš diváky svou nadsázkou. „Argumentem televize bylo, že nemáme sledovanost. Ale vysílali nás v sobotu v jedenáct večer,“ vysvětloval herec, jehož domovským divadlem je Astorka Korzo. Moderátora zajímalo, jestli Lukáš jezdí lyžovat do Tater. „Jsem velmi dobře k rozpoznání, mám tyrkysovou bundu a kalhoty, jsem vlastně takový Avatar, i když v Rakousku mě nazvali Blue Idiot. Mám problémy s bržděním,“ přiznal pan Latinák. Pochlubil se, že už rok a půl abstinuje. Moderátora zajímalo, jak vznikla improvizační show Partička. „Začínali jsme v takové malé čítárně, diváci při příchodu napsali téma, pozvali jsme muzikanta, který vyplňoval čas, když jsme vymýšleli obsah,“ popisoval začátky a dodal, že zase dělají něco takového: „Bude to takový mix mezi Přáteli a Partičkou, zase improvizace, lidé budou mít vliv na to, jak bude pokračovat děj,“ popsal herec. Moderátora zajímalo, jestli pan Latinák vnímá rozdíl mezi Čechy a Slováky. „Slovenský divák je takový otevřenější, ráznější, český divák je zase častěji v té póze: Zabavte mě!“ vysvětloval Lukáš. Dodal, že i česká a slovenská Partička má v něčem jinou podobu. „Česká je intelektuálnější, kecálkovská,“ přemýšlel. Jan Kraus připomněl, že Češi a Slováci se liší též v mnoha jiných ohledech. Říká se také třeba, že Češi jsou na rozdíl od Slováků držgrešle, nebo že rozdíl je v tom, že Čech má v kapse tisícikorunu a tváří se, že má deset korun, zatímco Slovák má v kapse deset korun a tváří se, že má tisícovku.“

Moderátor přivítal světovou modelku Michaelu Kociánovou, která mu přinesla jako dárek knihu o historii fotografií. „Já jsem rád, že jste dorazila, protože už jsem dlouho nemluvil s modelkou Vaší kategorie a už mi to trochu chybí. Vy jste měla takový raketový start,“ nadhodil téma moderátor. „Nejdřív mi to trochu komplikovalo, že jsem studovala hotelovou akademii a musela jsem dodržovat povinné praxe a podobně, tak to bylo složité skloubit s modelingem. Prozradila, že učitel v hotelové škole jí tvrdil, že do oboru se nehodí, že nevypadá moc dobře. To bylo na praxi v kuchyni, kde jsme museli nosit takové antisexy kostkované kalhoty a gumové boty, takže to opravdu nebylo nic slušivého," pobavila topmodelka diváky tím, že byla ve škole považovaná téměř za nepohlednou. Vysvětlila, že její modelingová kariéra začala v Paříži, kde začala předvádět pro firmy Calvin Klein, Dior a další. „Není jednoduché se naučit chodit na přehlídkách. Ono se totiž po modelkách chce, aby chodily jako chlapi, ne jako ženy,“ vysvětlovala modelka. Když ji Jan Kraus vyzval, aby mu tu modelkovskou chůzi předvedla, nabídla se, že ho to naučí. Po krátké „instruktáži“ se vrátili zase k rozhovoru. „Vy jste prý jediná na Slovensku, kdo dělal přehlídku Victoria Secret,“ zajímal se moderátor. „Je to taková přehlídka, kterou chce dělat každá modelka. Tam se o nás staraly jako o princezny, dostaly jsme každá svou hvězdu na bulváru slávy,“ vzpomínala Michaela a prozradila, že 80 % mužů v modelingu je homosexuálů. „A těch 20 % chlapů?“ zajímal se moderátor. „Ty tam někde vyjou, ne?“ odpověděl si sám. „Ale Vás taky někdy někdo zaujme, ne?“ kontrovala Michaela. Prozradila, že 4 roky už žije v New Yorku, ale že většinu času cestuje po světě. „Byla jsem třeba nedávno na Cookových ostrovech,“ dodala. „Teď jsem se skoro vyděsil, já totiž nejdřív slyšel, že jste byla na Kokotových ostrovech, tak jsem si říkal, že asi pořádně neznám svět,“ pobavil moderátor diváky.

Zuzana Repaňová, Martin Ďurnek a Oliver – posledními hosty byli majitelé prasátka Olivera. „Kuriózní je, že jste se rozhodli ho vycvičit jako prasátko záchranářské,“ uvedl moderátor. Zuzana s nadsázkou vysvětlila, že se snaží Olivera naučit, aby při nalezení hledané osoby štěkal, ale zatím prý ani nepochopil, že by měl při tom třeba jen zachrochtat. „Nyní už má základy vyhledávání. Ví, že má běžet k figurantovi. Umí povely Sedni, Ke mně a podobně,“ vysvětlovala Zuzana. „Tak ukažte, jak si sedne,“ chtěl vidět moderátor. „Klouže mu to tady,“ omlouvala Zuzana neumělý pokus Olivera o sednutí. „Takže když pojedete na akci a bude to tam klouzat, tak řeknete: je nám líto, klouže to a odjedete,“ konstatoval lakonicky moderátor. Zajímal se o to, jak by Oliver dávala najevo, že někoho nalezl. „Asi chrochtáním to nemůže dávat najevo, protože chrochtá pořád. Takže vlastně to je takový experiment, já bych byl skeptický,“ přemýšlel moderátor. „My jsme optimističtí,“ opravila moderátora Zuzana. „On teda vypadá dost divoce. Kdyby mě tohle vyhrabalo, tak bych se možná tak vyděsil, že bych řekl: Děkuju, já si počkám radši na psa,“ prohlásil Jan Kraus. Zajímal se, jestli Oliver kouše. „Kdybyste měl piškotu, tak by vás asi kousnul,“ připustila Zuzana. „Takže za dva měsíce výcviku neumí ani sedni, a navíc to je prase záchranář, které vás ještě pokouše,“ pohoršil se naoko moderátor. Martin popisoval, že Oliver bydlí doma v chodbě a že je čistotnější než psi. Když se Oliver postavil na zadní, vysvětlil, že je už unavený a že chce jít spát.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…