Sídlo Zlínského kraje lákalo k zimní návštěvě

03.01.2016 8:30

Oblíbeným cílem zimních vycházek se ve dnech mezi Vánocemi a Silvestrem letos opět stal památkově chráněný Baťův mrakodrap ve Zlíně, v němž sídlí Zlínský kraj a Krajský úřad Zlínského kraje.

Sídlo Zlínského kraje lákalo k zimní návštěvě
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

„Je to každoroční trend, že v době školního volna, kdy si mnoho lidí bere dovolenou, zaznamenáváme větší příliv turistů a návštěvníků. V letošním roce je jich ještě více, než v minulých letech, v souvislosti s tím, jak postupně ožívá areál bývalých Baťových závodů. Pociťujeme blízkost 14I15 Baťova institutu, kde lidé mohou navštívit Krajskou galerii výtvarného umění, krajskou knihovnu nebo Muzeum jihovýchodní Moravy. Také mají možnost zajít si do kavárny buď přímo v nejvyšší etáži Baťova mrakodrapu, nebo do některého z podniků v okolí. Přicházejí nejen rodiče nebo prarodiče s dětmi, ale také skupinky zahraničních turistů,“ řekl Petr Kedra, vedoucí Odboru Kanceláře ředitele Krajského úřadu Zlínského kraje.

Baťův mrakodrap je správním centrem Zlínského kraje. V tomto objektu se nachází několik expozic připomínajících historii Baťova koncernu. Jedná se totiž o původní ředitelství firmy Baťa. Po jejím znárodnění zde byly umístěné kanceláře a sklady obuvnického podniku Svit. V devadesátých letech minulého století, po transformaci obuvnického průmyslu, začal dům rapidně chátrat. Díky iniciativě Zlínského kraje byl Baťův mrakodrap opraven a předán veřejnosti do užívání v roce 2004. Přímým investorem rozsáhlé rekonstrukce byl Zlínský kraj, který také za způsob provedení revitalizace této historické památky získal prestižní architektonické ocenění. Budova měla již od svého vzniku číselné označení 21 (první číslice vyjadřuje pořadí domu v areálu v linii od východu na západ, druhé číslo vyjadřuje pořadí domu směrem od jižní strany k severu), a takto je označována dodnes.

V blízkosti Baťova mrakodrapu (do 5 minut pěšky) je možné navštívit čtyři krajské kulturní příspěvkové organizace, nabízející i mezi svátky zajímavý program pro veřejnost, jsou to:

Běžný režim otvírací doby se obnovil opět od soboty 2. ledna 2016. Aktuální informace podají pracovníci informační a recepční služby Krajského úřadu Zlínského kraje na telefonu 577 043 111.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…