Skiareál láká na víkend plný lyžování

18.02.2016 11:10

Téměř devět kilometrů sjezdových tratí, na kterých je až půl metru sněhu si užívají v těchto dnech lyžaři ve Skiareálu Lipno. Podmínky se stále zlepšují a na všechny tak čeká ideální víkend.

Skiareál láká na víkend plný lyžování
Foto: Skiareál Lipno
Popisek: Skiareál Lipno

„V noci přituhuje a tak jsme mohli začít znovu zasněžovat sjezdovky. V současné době je na nich kolem půl metru převážně technického sněhu a i předpovědi počasí jsou příznivé,“ konstatoval ředitel Skiareálu Lipno Petr Dušek. Dále zdůraznil, že v provozu jsou všechny přepravní kapacity a také novinky letošní sezóny jako například červená sjezdovka Vyhlídka. Lyžaři však sjíždějí také trasy Promenádní, lišáka Foxe, Dámskou, Pánskou, Jezerní, nebo Spojovací.

„Otevřená je samozřejmě také Školní sjezdovka, která patří jen lyžařům začátečníků a instruktorům z naší lyžařské školy,“ upozornil Dušek s tím, že na Lipně je přes sto instruktorů, kteří umí učit i jednat s lidmi a především pak dětmi. Ty se mohou i o tomto víkendu těšit do Fox parku, kde dovádějí se svým oblíbeným lišákem.

I tentokrát se na Lipně uskuteční celá řada akcí, když mezi vrcholy bude patřit sobotní tematický Auto - moto den, na kterém spolupracuje areál s policisty. „Policisté nabídnou doprovodný program se spoustou zábavy včetně her a soutěží. Děti se ve Fox parku i na sjezdovce dozví také více o lyžařském desateru FIS,“ konstatoval Dušek. Policisté také změří rychlost lyžařům a někteří z nich si vyzkouší speciální brýle, jež dokáží navodit opilecký stav při lyžování. Cílem celé akce, je naučit návštěvníky, jak lyžovat bezpečně.

O víkendu bude pro lyžaře i ostatní otevřená i Stezka korunami stromů a všichni také mohou počítat s pohodovou relaxací v aquaworldu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …