Škoda Transportation: Chomutov a Jirkov kompletně obnoví vozový park trolejbusů

24.04.2018 20:01

Dopravní podnik Chomutova a Jirkova v těchto dnech začíná provozovat patnáct nových trolejbusů ze Škody Electric. Dosud provozoval šestnáct starších vozů, které ty nové nahradí. Plzeňská firma na sever Čech dodá celkem deset osmnáctimetrových kloubových trolejbusů typu Škoda 27 Tr a pět dvanáctimetrových trolejbusů typu Škoda 26 Tr.

Škoda Transportation: Chomutov a Jirkov kompletně obnoví vozový park trolejbusů
Foto: red
Popisek: Škoda Transportation

„Dopravce tak díky dodávce za zhruba 170 milionů korun v podstatě zcela obnoví vozový park trolejbusů,“ uvedl člen představenstva Škody Electric Karel Majer.

Trolejbusy Škoda v systému městské hromadné dopravy nahradí zastaralé vozy, z nichž deset má za sebou více než dvacet let provozu. Nové vozy přinesou cestujícím vysoký komfort cestování a dopravnímu podniku sníží náklady na údržbu a provoz. Jeden z flotily původních vozů typu 15 Tr dopravce opraví a zachová jako historické vozidlo pro příležitostné jízdy v rámci různých akcí.

Nové trolejbusy severočeská města získají postupně v dubnu a květnu 2018. „Zásadně vzroste i komfort pro cestující a řidiče. Nízkopodlažní vozidla s moderním asynchronním pohonem například nabídnou plošinu pro vozíčkáře nebo nový zvukový orientační a informační systém,“ říká obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr.

Škoda Electric mimo jiné v minulých týdnech předala do Ostravy dvojici moderních kloubových trolejbusů 27 Tr, které doplnily deset dvanáctimetrových vozidel 26 Tr dodaných v únoru letošního roku. Celková hodnota této zakázky je více než 160 milionů korun. Firma rovněž předává dopravnímu podniku v Brně nové trolejbusy za více než 120 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…