Skupina ČEZ: Plníme přání po šesté aneb letos pomáháme seniorům

03.12.2012 20:10

Zástupci Klubu aktivního stáří a Klubu tvůrčího psaní při z Knihovny K. H. Máchy v Litoměřicích převzali v sobotu 1. prosince šek s částkou 30 000 korun symbolizující společný dar zaměstnanců Skupiny ČEZ a Nadace ČEZ udělený v projektu Plníme přání, myslíme na druhé.

Skupina ČEZ: Plníme přání po šesté aneb letos pomáháme seniorům
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Skupina ČEZ se tak letos připojila k Evropskému roku seniorů a společně s Kontem BARIÉRY splní 28 přání starším lidem, skupinám i jednotlivcům. Celkem se mezi zaměstnanci vybralo 515 933 korun, k nimž Nadace ČEZ přidala dalších 500 tisíc korun. Konkrétně v Litoměřicích bylo předávání symbolického šeku spojeno s dobrovolnickým seniorským projektem „Druhý život dětské knihy“.

„Společný charitativní projekt zaměstnanců Skupiny ČEZ ze všech regionů České republiky a Nadace ČEZ vznikl v roce 2007, kdy zaměstnanci plnili přání dětem z dětských domovů. V následujícím roce kromě dětských domovů obdarovali i ústavy sociální péče. V roce 2009 přispěli na kompenzační pomůcky pro handicapované. O Vánocích 2010 pomohli dospívajícím dětem, odcházejícím z pěstounských rodin do života a v roce 2011 podpořili 30 chráněných dílen.  Projekt Plníme přání pořádáme již šestým rokem a jeho letošním, mottem je podpora aktivního stárnutí. Rok 2012 je totiž Evropským rokem seniorů a mezigenerační solidarity. Energie, s níž senioři naplňují své cíle a sny, přináší radost a vitalitu nejen jim samotným, ale i jejich okolí,“ přibližuje projekt Simona Kaňoková ze Skupiny ČEZ, do jejíž kompetence spadají dobrovolnické charitativní aktivity zaměstnanců společnosti.

Zaměstnanci Skupiny ČEZ se tak napříč celou republikou podíleli na výběru 28 přání starších lidí, skupin i jednotlivců, jejichž životní příběhy byly zveřejněny na firemním intranetu. Rady a administrativní pomoc poskytlo Konto BARIÉRY, které realizuje podobně zaměřený projekt SENSEN „Senzační senior“. Na některá přání upozornili sami pracovníci Skupiny ČEZ, jiná v roli odborného garanta doporučilo právě Konto BARIÉRY. Na splnění přání starších spoluobčanů přispívali lidé z ČEZ během října stržením částky ze své výplaty nebo zasláním finančního daru na účet Nadace ČEZ. Konkrétně na severu Čech byl vybrán Klub aktivního stáří a Klub tvůrčího psaní pro dříve narozené při litoměřické knihovně K. H. Máchy, který je pátým z klubů SENSEN, který se zapojil do programu Druhý život dětské knihy.

„Smyslem tohoto projektu, je systém shromažďování a distribuce nových i starších dětských knih za účelem podpory čtení u dětí. Do mezigeneračního projektu se zapojili aktivní senioři – dobrovolníci ale i děti, kteří ve svém okolí vyhledávali spoluobčany ochotné věnovat nepoškozené a obsahově kvalitní tituly, které by mohly posloužit ještě někomu dalšímu. Litoměřický Klub tvůrčího psaní pro dříve narozené je již pátým z klubů SENSEN, který se do programu Druhý život dětské knihy zapojil,“vysvětluje Romana Junková z Konta BARIÉRY.

Klub tvůrčího psaní pro dříve narozené sdružuje seniory, kteří i po šedesátce chtějí prožít svůj volný čas smysluplně, což dokazuje i jejich shromažďování knih, které budou v rámci Dne pro dětskou knihu předány rodinám s dětmi, které nemají dostatek finančních prostředků na nákup nových knih a také sociálním zařízením, jako jsou například Nízkoprahový klub Oáza, Naděje o. s., FOND Klokánek a další. Finanční dar od zaměstnanců Skupiny ČEZ klub využije k úhradám vstupného do galerií, muzeí a jako odměnu pro odborného lektora kurzů počítačové gramotnosti a tvůrčího psaní.

Ota Schnepp, mluvčí Skupiny ČEZ pro severní Čechy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…