Skupina ČEZ je nominována na Cenu Ď

12.04.2018 21:39

Cena Ď je česká cena určená mecenášům a dobrodincům v oblasti kultury, charity, vědy, vzdělávání a morálních hodnot v České republice. V letošním roce byla nominována i Nadace ČEZ za projekt záchrany posledních žijících bílých severních nosorožců.

Skupina ČEZ je nominována na Cenu Ď
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Cena Ď je odvozeno od českého rčení „tak ti ď“ – neboli tak Ti děkuji. Jedno písmenko je tak názvem ceny a současně vysvětluje celou podstatu a myšlenku. Cena byla poprvé udělena v roce 2001 v Národním divadle v Praze. Letos je již XVIII. ročník.

Cenu Ď dostali významné instituce, firmy i jednotlivci. K oceněným patří například Václav Havel, Dominik Duka a spousta dalších výjimečných lidí a institucí. V letošním roce mezi jinými byla nominována i Nadace ČEZ.

„Nominace ze strany ZOO ve Dvoře Králové nad Labem za projekt na záchranu bílých severních nosorožců nás velmi těší, ale i zavazuje. Nadace ČEZ podporuje velké množství projektů, a vždy jsme velmi rádi, když vidíme, že naše prostředky pomohly dobré věci,“ říká Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.

Slavnostní předání ceny za Královéhradecký a Pardubický kraj proběhlo v prostorách Vědecké knihovny v Hradci Králové 10. dubna. Z téměř dvacítky nominací si cenu Ď odnesla za Královéhradecký kraj Jana Vaníčková – dobrovolnice, která ve svém volném čase nezištně pomáhá všem, kdo to potřebují, nominovala ji Oblastní charita Hradec Králové. Za Pardubický kraj cenu obdržela Marie Jílková, která svůj volný čas zasvětila dobrovolnické činnosti v terapeutickém obchodě Fimfárum Oblastní charity Polička, která ji také nominovala.

Ale jak bylo řečeno na slavnostním večeru, cenu by si zasloužili všichni. V příjemné atmosféře za účasti paní Miluše Horské, místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR se tak sešlo téměř padesát těch co děkují s těmi, co jim děkováno je.

Za loňský rok podpořila Nadace ČEZ v celé České republice 1 003 projektů v celkové hodnotě téměř 200 milionů korun. Také v Královéhradeckém a Pardubickém kraji rozdávala Nadace finanční pomoc hned v několika grantových řízeních. Částkou 13,13 milionů korun přispěla na realizaci 93 projektů.

Žádosti je možné už několik let podávat přes jednoduchý webový formulář, který lze vyplnit přímo na webu ZDE. Nutná není ani finanční spoluúčast žadatele projektu. Veškeré potřebné informace o grantových řízeních, pravidla i formuláře jsou dostupné na stránkách Nadace ČEZ (ZDE)

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice.
Více informací ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…