Společné prohlášení Jihomoravského kraje a Nemocnice Znojmo

09.09.2015 18:09

Na základě oznámení krajského hygienika navštívili dnes v podvečerních hodinách znojemskou nemocnici hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek, náměstek hejtmana pro zdravotnictví Marek Šlapal a vedoucí odboru zdravotnictví krajského úřadu Ivo Lipovský, aby se na místě seznámili se situací oznámené epidemie mezi lékařským a zdravotnickým personálem nemocnice.

Společné prohlášení Jihomoravského kraje a Nemocnice Znojmo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

Podle sdělení Krajské hygienické stanice Jihomoravského kraje a Nemocnice Znojmo mělo v uplynulých 24 hodinách obdobné zdravotní problémy celkem 116 zaměstnanců Nemocnice Znojmo. Podle prvotního šetření souvisí jejich zdravotní problémy s největší pravděpodobností, která musí být prokázána laboratorními testy, se stravou pro zaměstnance z jednoho dne.

Potřená vyšetření provedla během dneška Krajská hygienická stanice Jihomoravského kraje, která nařídila nezbytná opatření v provozu nemocnice a ve fungování nemocničního stravovacího provozu. Byla provedena kompletní sanitace. Zároveň byly odebrány vzorky, výsledky budou do cca 48 hodin.

Vedení Jihomoravského kraje i Nemocnice Znojmo ubezpečují veřejnost i pacienty, že se vzniklá situace nijak netýká provozu nemocnice, poskytování zdravotní péče a stravování pacientů. Byla přijata přísná hygienická opatření a situace je nadále průběžně monitorována.

Není zaznamenán žádný případ podobných zdravotních potíží u pacientů. Stav postižených zaměstnanců nemocnice se zlepšuje. Další informace poskytne Jihomoravský kraj a Nemocnice Znojmo po seznámení se s výsledky testů a po dohodě s Krajskou hygienickou stanicí Jihomoravského kraje.

Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje

Lumír Koc, statutární zástupce ředitele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…