Společnost Atos IT Solutions and Services a Francouzské velvyslanectví vyhlašují soutěž o Cenu Josepha Fouriera 2016 za výzkum v oboru počítačových věd

06.04.2016 16:53

Společnost Atos IT Solutions and Services, s.r.o. a Francouzské velvyslanectví v České republice zahajují další ročník CENY JOSEPHA FOURIERA 2016, jejímž cílem je ocenění nejlepších studentů doktorandského studia a mladých vědeckých pracovníků z oblasti informatiky a výpočetních věd se speciálním zaměřením na návrh nebo využití výpočetně náročných algoritmů a metod, simulací a modelování, či na manipulaci s velkými objemy dat pro potřeby vědy a výzkumu ve veřejném i soukromém sektoru.

Společnost Atos IT Solutions and Services a Francouzské velvyslanectví vyhlašují soutěž o Cenu Josepha Fouriera 2016 za výzkum v oboru počítačových věd
Foto: Archiv pořadatele
Popisek: Cena Josepha Fouriera 2016.

Letošního ročníku celostátní soutěže Ceny Josepha Fouriera 2016 se zúčastní více než desítka českých univerzit a vysokých škol, které vyberou své nejlepší kandidáty k obhajobě jejich prací před odbornou porotou. Porota složená ze zástupců českých univerzit a vysokých škol a odborníků společnosti ATOS IT Solutions and Services, s.r.o. a Francouzského velvyslanectví v ČR se sejde v prostorách Středoevropského technologického institutu (CEITEC) v Brně dne 3. května 2016.

Porota vybere autory tři autory nejlepších výzkumných prací, kterým společnost Atos IT Solutions and Services, s.r.o. udělí finanční odměnu. První dva výherci budou mít také možnost vycestovat do Francie na měsíční výzkumnou stáž ve vybrané francouzské výzkumné instituci. Stipendium na měsíční stáž poskytne Francouzské velvyslanectví v ČR. Udělena bude taktéž speciální cena poroty, jejíž vítěz získá 10 000 výpočetních hodin na superpočítači Národního superpočítačového centra v Ostravě  IT4Innovations.

Ceny

1. místo: 50 000,- Kč a jednoměsíční stáž

2. místo: 30 000,- Kč a jednoměsíční stáž

3. místo: 20 000,- Kč

Speciální cena poroty: 10 000 výpočetních hodin na superpočítači Národního superpočítačového centra IT4Innovations.

Slavnostní předání cen výhercům proběhne dne 22. června 2016 v Buquoyském paláci, sídle Francouzského velvyslanectví V ČR, za přítomnosti Jeho Excelence pana Jean-Pierra Asvazadouriana, velvyslance Francie v České republice. Ocenění laureátům předá pan profesor Jean-Marie Lehn, nositel Nobelovy ceny za chemii za rok 1987 a iniciátor této akce.

Více informací a harmonogram soutěže:

www.cz.atos.net

http://www.ifp.cz/Cena-Josepha-Fouriera-2016?lang=cs

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…