Společnost EMC rozšiřuje možnosti a flexibilitu online sdílení souborů

31.01.2013 18:27

Společnost EMC Corporation dnes představila beta verzi cloudové služby pro online sdílení souborů. Zákazníci ji mohou využít u úložišť EMC Isilon® Scale-Out NAS nebo u objektových úložišť EMC Atmos®. Zákazníci tak nově mohou ukládat soubory nejen v cloudu, ale také interně.

Společnost EMC rozšiřuje možnosti a flexibilitu online sdílení souborů
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

Konkurence k podobným účelům většinou nabízí nesourodé spojení úzce zaměřených produktů od několika dodavatelů. Náš přístup naproti tomu dává IT specialistům jedinečnou míru kontroly nad místem uložení spravovaných souborů. Uživatelé pak získávají bezpečné, snadno ovladatelné řešení pro synchronizaci souborů a jejich sdílení napříč všemi počítači a zařízeními.

Uživatelé v dnešních podnicích potřebují mít přístup ke všem svým souborům kdykoli, z libovolného místa a zařízení, včetně možnosti je sdílet a spolupracovat na nich. Spontánně k tomu využívají celou škálu spotřebitelských řešení a služeb, které jsou pro cenná podniková data riskantní. Tito uživatelé mají ve svých počítačích a dalších zařízeních uloženy pracovní soubory o velikosti okolo 20–30 GB a nezřídka je chtějí sdílet s jednotlivci i skupinami na obou stranách firemní brány firewall. To může být obzvlášť problematické, když uživatelé potřebují zpřístupnit soubory ve svých mobilních zařízeních nebo je chtějí sdílet s externími partnery, kteří nemají účet v dané firemní síti.

Týmy IT specialistů mají na bedrech ochranu firemních souborů a dat. Někteří z nich vnímají současné přístupy k online sdílení souborů, jež reagují na potřeby uživatelů, jako hrozbu a prosazují jejich blokování, protože některé cloudové infrastruktury omezují možnosti prosazování zásad souvisejících se zabezpečením a správou. Mnoho organizací musí zároveň dodržovat dlouhodobě nastavené zásady podnikového řízení a kontroly nad daty, které určují zacházení se soubory a komplikují nasazení cloudových úložných řešení v měřítku celého podniku.

Přístup společnosti EMC podnikům nabízí to nejlepší z obou světů – cloudové úložiště pro sdílení souborů online, které zjednodušuje nasazení a správu koncových uživatelů, a interní úložiště, jež dává IT oddělení kontrolu nad vrstvou úložiště. Nadále lze přitom v cloudu nabízet službu Syncplicity. U interně nasazeného úložiště Syncplicity mohou uživatelé volit ze dvou špičkových úložných platforem, podle toho, která lépe vyhovuje jejich požadavkům: EMC Isilon nebo EMC Atmos. EMC Isilon v oboru představuje řešení NAS s nejjednodušší správou, špičkovým výkonem a vysokou škálovatelností, jehož kapacitu lze rozšířit z desítek terabajtů na desítky petabajtů. IT oddělení tak má plnou kontrolu nad místem uložení souborů v rámci globální infrastruktury. EMC Atmos přináší špičkovou technologii ukládání objektů navrženou tak, aby podporovala rozsáhlá prostředí s více lokalitami typu multitenancy, kde jsou na obou stranách aktivní datacentra. Řešení Atmos umožňuje provozovat aplikace a úložiště kdekoli a poskytuje funkce pro měření využití a účtování podle šířky pásma a spotřeby. IT specialisté tak mají potřebnou míru kontroly.

K výhodám spojení online služby pro sdílení souborů EMC Syncplicity s interně nasazeným úložištěm EMC patří:

Vyšší produktivita: Uživatelé mají snadný přístup k souborům, jež mohou synchronizovat a podle potřeby sdílet, a to bez ohledu na místo, čas a používané zařízení. Získají tak novou úroveň produktivity a flexibility, zatímco IT specialistům zůstává potřebná míra zabezpečení, transparentnosti a spravovatelnosti.

Flexibilita a snadná správa: Podniky mohou těžit z pohotovosti a průběžných inovací, které se pojí s nasazením cloudového řešení pro online sdílení souborů a zároveň si uchovají plnou kontrolu nad daty a úložnými zdroji. Řešení spojuje bohatou sadu nástrojů pro správu a funkcí pro zabezpečení, dodržování předpisů a zásad ve službě Syncplicity, které usnadňují funkce synchronizace a sdílení, s bezkonkurenční spravovatelností, škálovatelností a odolností úložišť EMC.

Nižší riziko nedodržení předpisů a vyšší míra kontroly: Podnikové informace budou uloženy v úložiště EMC, které je umístěno interně a platí tak pro něj zásady podnikového řízení a zabezpečení stanovené IT oddělením. Soubory se neukládají duplicitně (tedy interně a zároveň v cloudu). U řešení EMC zůstávají interně uložené datové objekty uvnitř firmy a pod kontrolou IT.

O společnosti EMC

Společnost EMC Corporation je globálním lídrem, který umožňuje firmám a poskytovatelům služeb transformovat jejich každodenní fungování a poskytovat IT jako službu. Základem této transformace je cloud computing. Prostřednictvím inovativních produktů a služeb společnost EMC urychluje přechod ke cloud computingu, a napomáhá tak IT oddělením ukládat, spravovat, chránit a analyzovat jejich nejcennější aktiva – informace – dynamičtějším, důvěryhodnějším a nákladově efektivnějším způsobem.

Společnost EMC Czech Republic je tuzemskou pobočkou americké společnosti EMC Corporation, vedoucí světové firmy v oblasti produktů, služeb a řešení pro ukládání a správu informací. V České republice je EMC zastoupena od roku 1999 a mezi její klienty patří mimo jiné přední české telekomunikační společnosti a finanční instituce. Informace o produktech a službách společnosti EMC naleznete na adrese www.emc.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…