Společnost SAP oslavila v paláci Žofín 40 let své existence

05.12.2012 19:00

Společnost SAP AG slaví letos významné jubileum, uplynulo již 40 let od jejího založení. Firma, která začala jako projekt o pěti lidech, je dnes jednou z největších softwarových společností světa, zaměstnávající přes 55 000 lidí ve více než 50 zemích a má přes 195 000 zákazníků. Ze sta nejhodnotnějších značek světa využívá systém SAP 85 procent.

Společnost SAP oslavila v paláci Žofín 40 let své existence
Foto: Archiv
Popisek: SAP

Důvodem úspěchu společnosti SAP je průkopnický duch, který inspiroval také její zakladatele. Těmi jsou Hasso Plattner, Dietmar Hopp, Klaus Tschira, Hans-Werner Hector a Claus Wellenreuther. Na počátku byl jeden zákazník – Imperial Chemical Industries a vize využít potenciál, který skrývaly rodící se technologie. Tak začala cesta SAP a dodnes zůstalo jejím hlavním cílem pomáhat firmám, společnostem, institucím a organizacím fungovat lépe.

V říjnu 1992 byla založena pobočka SAP v tehdejším Československu. Za uplynulých 20 let svého působení na našem území získala přes 1000 zákazníků z různých oborů lidské činnosti – od výrobních podniků přes finanční instituce až po organizace veřejné správy. Z žebříčku Czech Top 100 nejvýznamnějších firem jich prvních 10 využívá systém SAP a z celkového počtu je to 77. I to dokazuje  kvalitu a přínos řešení SAP.

Významné výročí a také společné úspěchy, kterých bylo za 20 let dosaženo, oslavili zákazníci, partneři a zaměstnanci společnosti SAP na plese, který se konal ve středu 28. listopadu v paláci Žofín. K tanci a poslechu hrál orchestr Melody Makers Ondřeje Havelky. Hosty přivítal generální ředitel SAP ČR Roman Teiml, pozvání přijali také jeho předchůdci Petr Viktora a Radomír Kolařík; Martin Bednár hosty pozdravil vzdáleně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…