Spolek Hurá na výlet!: Počet výletníků se zdvojnásobil, poprvé přesáhl tisíc odvezených seniorů

02.03.2018 9:50

Uplynulý rok 2017 byl pro Spolek Hurá na Výlet! v mnoha ohledech rokem zlomovým. V roce 2017 spolek realizoval doposud největší počet výletů od svého vzniku. Počet výletníků se proti roku 2016 zdvojnásobil a poprvé přesáhl 1.000 odvezených seniorů za rok.

Spolek Hurá na výlet!: Počet výletníků se zdvojnásobil, poprvé přesáhl tisíc odvezených seniorů
Foto: huranavylet.info
Popisek: Spolek Hurá na výlet! - logo

Výtěžek sbírky díky štědrosti našich příznivců od roku 2016 narostl o téměř 250%. Výlety pro rok 2018 byly vyhlášeny 1. 3. 2018 na webových stránkách spolku. Rezervace na výlety budou probíhat od neděle 1. dubna a následně vždy v pondělí od 9 hod do 15 hod, a to telefonicky anebo osobně v Hurá kanceláři spolku.

Spolku se podařilo rozšířit svou činnost z Pardubického kraje a Kraje Vysočina do dalších 3 krajů České republiky. Začali jsme pořádat výlety pro seniory z Prahy, Jihomoravského kraje a pro spolek sousedního Královéhradeckého kraje. Velké díky patří stávajícím i novým dárcům, kteří nám s činností nejvíce pomohli, a to většinou formou daru od 100 Kč do 10.000 Kč. Přispět je možné na náš transparetntní účet: 2701034210/2010. Výletů přibývá a paní Zdeňka T. z Chrudimi říká, že „kdybych mohla, vyrazila bych úplně na všechny výlety.“ Vedle organizace výletů spolek v roce 2016 začal rozvíjet rovněž vedlejší činnost, pomocí které dofinancovává organizaci výletů a akcí pro seniory a osoby s handicapem. Tyto tzv. cestovní služby na míru plánujeme v dalších letech dále rozšiřovat.

Spolek Hurá na Výlet! je nezisková organizace, která vznikla v roce 2014 a od roku 2015 realizuje volnočasové aktivity pro seniory 65let+ a osoby ZTP – výlety a kulturní akce spojené s informačně osvětovou činností. Výlety respektují možnosti, omezení a specifické potřeby těchto osob. Proto jsou koncipovány jako jednodenní, snadno zvládnutelné, bezpečné, finančně dostupné a přitom zajímavé. Jsou zajišťovány se zdravotnickým dohledem, osobní asistencí, průvodcem a s živým hudebním doprovodem. Vše organizuje kolektiv mladých lidí, a to způsobem a za cenu dostupnou seniorům a osobám ZTP. Každý senior či osoba ZTP za výlet zaplatí symbolickou částkou 100 Kč. Skutečné průměrné náklady na osobu jsou cca 800 Kč / výlet. Zbylé náklady hradí spolek a prostředky vyhledává z veřejných i firemních zdrojů, grantů a nadací.

Motivem pro činnost spolku je snaha o zlepšení kvality života osob starších 65 let a osob ZTP. Jedním z dalších motivů pro vznik spolku Hurá na Výlet bylo i zjištění značné míry zneužívání seniorů na předváděcích akcích. Patronkou spolku se proto stala režisérka Silvie Dymáková, autorka dokumentu „Šmejdi“, který zachycuje podvodné praktiky obchodníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…