Správa NP Šumava oslovuje další dodavatele na práce v lesích

26.06.2019 12:59

Správa Národního parku Šumava poptává kapacity na práce v lesích, zejména na zpracování kůrovcem napadených stromů. Tato výběrová řízení doplní běžné minitendry, o které se ucházejí dodavatelé, jenž mají uzavřené tzv. rámcové dohody.

Správa NP Šumava oslovuje další dodavatele na práce v lesích
Foto: NP a CHKO Šumava
Popisek: NP a CHKO Šumava

„Nové rámcové dohody jsme letos na jaře uzavřeli se 64 dodavateli. Jejich kapacity však na naši poptávku nestačí. Některé minitendry na těžební práce takzvaně propadají. Proto hledáme další dodavatele, kteří pomůžou se zpracováním kůrovce,“ vyzývá náměstek ředitele Národního parku Šumava Jan Kozel.

Jedná se o vybrané těžby na celém území Národního parku Šumava, pro které hledáme především pracovníky s motorovými pilami schopné odkorňovat, ale i dodavatele s těžebními stroji, vyvážecími soupravami nebo univerzálními traktory.

„V současné době máme vyznačeno 15 000 m3 kůrovcem napadeného dříví. Většinu se nám daří zpracovat s nasmlouvanými dodavateli, ale důležitá je asanace všech nalezených, kůrovcem napadených stromů v průběhu celé sezóny. Právě proto oslovujeme další dodavatele,“ doplňuje mluvčí Národního parku Šumava Jan Dvořák.

Veškeré informace k poptávaným činnostem podají pracovníci Správy NP Šumava Ivan Majer (tel. 731 530 239, e-mail ZDE) nebo Petr Hanzal (tel. 731 530 531, e-mail ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…