Správa jeskyní ČR: Krasové hudební léto s J. Svěceným pokračuje v jeskyni Výpustek

09.08.2021 7:34 | Tisková zpráva

Série koncertů houslisty Jaroslava Svěceného v trojici moravských zpřístupněných jeskyní připomene letošní Mezinárodní rok jeskyní a krasu 2021 – International Year of Caves and Karst (IYCK). Správa jeskyní České republiky (SJ ČR) do něj vstupuje s mottem „Pečujeme o jeskyně, abyste je mohli poznávat, porozumět jim a společně s námi chránit“.

Správa jeskyní ČR: Krasové hudební léto s J. Svěceným pokračuje v jeskyni Výpustek
Foto: caves.cz
Popisek: Správa jeskyní ČR - logo

„Každý z koncertů je nabitý pozitivní energií a bohatým repertoárem, při jehož poslechu si přijdou na své posluchači všech generací,“ říká Svěcený.

KRASOVÉ HUDEBNÍ LÉTO 2021 zahájil Svěcený v neděli 4. července před jeskyní Výpustek koncertem Ve znamení argentinského tanga společně s akordeonisty Ladislavem Horákem a Martinem Šulcem, vítězem mezinárodní televizní soutěže Virtuoso 4+. Při Romantickém galakoncertu v pondělí 12. července houslistu pod širou oblohou před jeskyní Výpustek u Křtin v Moravském krasu doprovodila klavíristka Lucie Tóth.

Koncert Svěceného a jedné z nejlepších českých cembalistek Jitky Navrátilové nazvaný Barokní galavečer se uskutečnil v sobotu 17. července v 19:00 u Javoříčských jeskyní na Olomoucku. Koncert pro deset strun a krásných slov odehrál Jaroslav Svěcený v pátek 23. července ve společnosti kytaristy i skladatele Lukáše Sommera a herečky Dejvického divadla Zdeňky Žádníkové Volencové u Jeskyně Na Turoldu v Mikulově pod Pálavou. V úterý 3. srpna Svěcený přijel do Javoříčka, aby od 19:00 absolvoval Galakoncert pro dva ve třech – s klavíristkou Lucií Tóth a mluveným slovem i flétnou Zdeňky Žádníkové Volencové.

Anketa

Kolik dle vás existuje pohlaví?

98%
hlasovalo: 18865 lidí

Do křtinské jeskyně Výpustek, tentokrát ale přímo do Jindřichova sálu jeskyně s výbornou akustikou, se J. Svěcený s Z. Žádníkovou vrátí v pondělí 16. srpna v 19:00 a v sobotu 4. září v 19:00 s programem Na Vivaldiho! Doprovodí je komorní orchestr Virtuosi Pragenses - vstupenky ZDE. „V tomto případě doporučujeme teplé oblečení, v jeskyni je stálá teplota kolem 8 stupňů,“ upozorňuje ředitel SJ ČR Lubomír Přibyl.

Tento Galakoncert pro dva ve třech uvedou i ve středu 18. srpna u mikulovského Turoldu - vstupenky ZDE.
Tamtéž se v neděli 22. srpna přesune program Jaroslava Svěceného a akordeonistů Ladislava Horáka a Martina Šulce Ve znamení argentinského tanga - vstupenky ZDE.

Přehled nákupu VSTUPENEK na všechny zbývající koncerty ZDE.
Odkazy na nákup vstupenek na zmíněné koncerty Svěceného jsou na webu ZDE, o hudebníkovi více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…