Správa uprchlických zařízení: Klienti pobytového střediska v Kostelci nad Orlicí pomáhají nemocnému Filípkovi

19.12.2019 7:34

Devítiletý Filípek Sršeň z Kostelce nad Orlicí se narodil s motorickým postižením, konkrétně s postižením nohou a levé ruky. Od narození cvičí, plave, chodí na hiporehabilitaci a jezdí na speciální rehabilitační pobyty do Klimkovic.

Správa uprchlických zařízení: Klienti pobytového střediska v Kostelci nad Orlicí pomáhají nemocnému Filípkovi
Foto: Správa uprchlických zařízení MV
Popisek: Správa uprchlických zařízení MV

V současné době, po konzultaci s protetiky, ortopedy a fyzioterapeuty, je Filípek téměř ukázkovým adeptem na rakouské ortézy. Tyto ortézy se bohužel v ČR získat nedají a jejich pořizovací náklady přesahují možnosti rodiny.

Proto jsme všichni spojili své síly (Klub rodičů při ZŠ Gutha – Jarkovského, ředitelství školy, žáci, učitelé, děti a vychovatelky z Dětského centra v Kostelci nad Orlicí) a podpořili jsme pod záštitou hnutí Na vlastních nohou Stonožka další léčbu Filípka.

Zúčastnili jsme se v rámci Stonožkového týdne dvoudenního školního vánočního jarmarku, a to na pracovištích Komenského a Drtinova. Děti z dětského centra poskytly k prodeji vlastnoručně pečené vánoční cukroví a perníčky, dospělí klienti přispěli výrobky z keramiky, vonnými svíčkami, mýdly apod.

Děti po celou dobu nabízely k prodeji krásné výrobky a druhý den dokonce vystoupily s krátkým tanečním vystoupením v rámci jarmarku na ZŠ Komenského. Všichni jsme nejen pomohli přispět na dobrou věc vybranými penězi, ale také jsme byli součástí ohromné solidarity a lidskosti místních obyvatel a samozřejmě jsme mohli společně strávit příjemné předvánoční chvíle.

K dnešnímu dni je výtěžek Stonožkového týdne 109 000,- Kč. Klienti dali k dispozici své výrobky, za které hnutí Na vlastních nohou Stonožka utržilo 7 290 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne