Správa železnic: Až do poloviny prosince nepojedou vlaky mezi Olomoucí a Šternberkem

29.02.2020 20:32

V pondělí 3. března se na více než devět měsíců zcela přeruší provoz vlaků mezi Olomoucí a Šternberkem v Olomouckém kraji. Důvodem je pokračující modernizace tratě, kterou Správa železnic zahájila v srpnu minulého roku. Vlaky se na tento úsek vrátí v polovině prosince.

Správa železnic: Až do poloviny prosince nepojedou vlaky mezi Olomoucí a Šternberkem
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Během uplynulých měsíců se pracovalo zejména na rekonstrukci železniční stanice Uničov a úseku Újezd u Uničova – Uničov. Na počátku letošního roku začaly v rámci denních výluk betonáže patek pro trolejové vedení, ve stanici Uničov se pak osazovaly sloupy pro toto vedení. V příštích týdnech začnou práce na železničním spodku a svršku mezi Olomoucí a Bohuňovicemi. Samotná stanice Bohuňovice projde zásadní přestavbou včetně dvou nových nástupišť o délce 110 metrů.  

Práce na modernizaci tratě budou pokračovat i v úseku Bohuňovice – Šternberk. Vedle samotných kolejí se opraví i mostní objekty a propustky. Na zastávce Štarnov se odstraní stávající nástupiště a zřídí nové dlouhé 90 metrů. Během letošního roku také začne modernizace stanice Šternberk. Opravy celého úseku mezi Olomoucí a Uničovem skončí v roce 2021. 

Více informací o této stavbě získáte ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…