Správa železnic: Končí omezení vlaků spojená s pracemi v úseku Kolín–Velim

01.09.2022 9:15 | Tisková zpráva

Správa železnic dnes dokončí stavební práce v úseku z Kolína do Velimi. Vlaky tak znovu začnou využívat obě traťové koleje, stejně jako v navazujících mezistaničních úsecích ve směru do Poříčan, které již byly modernizovány v rámci probíhající investiční akce.

Správa železnic: Končí omezení vlaků spojená s pracemi v úseku Kolín–Velim
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Jejím výsledkem jsou mimo jiné nové odbočky Cerhenice a Tatce, které umožňují operativně reagovat na aktuální dopravní situaci na této vytížené koridorové trati. Posledním omezením bude výluka dvou staničních kolejí ve Velimi, která však nebude mít výraznější dopad na pravidelnost vlaků. 

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16803 lidí

Traťový úsek mezi Velimí a Kolínem prošel v průběhu srpna celkovou opravou, stavbaři zde povedli kompletní výměnu železničního svršku. Správa železnic tak využila nezbytná omezení související s pokračující modernizací sousedního úseku z Velimi do Poříčan. Díky tomu prošla nezbytnou obnovou i poslední dvoukolejná část koridoru mezi Prahou a Kolínem, který je nejexponovanější a nejvíce zatíženou železniční tratí v České republice.

Do závěrečné fáze už postoupila rovněž modernizace traťového úseku z Velimi do Poříčan, kde mohou vlaky využívat obě traťové koleje včetně nových odboček Cerhenice a Tatce. Stavbařům zbývá dokončit rekonstrukci ostrovního nástupiště ve stanici Velim, která si vyžádá výluku dvou přilehlých kolejí. Vlaky budou moci využívat další tři staniční koleje, dopad na pravidelnost dopravy tak bude minimální. Toto omezení potrvá do 1. listopadu. Poté se otevře pro cestující zrekonstruované nástupiště, které bude mít nově bezbariérový přístup. Dokončení celé stavby je pak plánováno v závěru letošního roku. 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…