Správa železnic: Trať ze Suchdola nad Odrou do Nového Jičína projde opravou

23.05.2020 18:23

Na trati spojující Suchdol nad Odrou a Nový Jičín město brzy odstartují opravné práce.

Správa železnic: Trať ze Suchdola nad Odrou do Nového Jičína projde opravou
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Správa železnic aktuálně vypsala zakázku na zhotovitele stavby, která mimo jiné zahrnuje opravu traťové koleje, úrovňových křížení, mostních objektů a zastávky Šenov u Nového Jičína. Stavba, jejíž předpokládané náklady činí 80 milionů korun, umožní zvýšení traťové rychlosti a zkvalitnění vlakové dopravy v regionu.

Opravou projde kolej v délce 3,7 kilometru. V úseku se provedou práce na železničním svršku a spodku, čištění štěrkového lože a úprava odvodnění. Opraví se také dvanáct propustků, jeden most, sedm přejezdů a tři přechody. Zastávka Šenov u Nového Jičína získá nástupiště s bezbariérovým přístupem a také opravenou čekárnu a osvětlení.

Stěžejní výlukové práce jsou plánovány v prázdninových měsících od 1. července do 26. srpna. Po dokončení stavby bude od nového jízdního řádu v úseku dlouhém přes pět kilometrů zvýšena traťová rychlost až na 50 km/h.

V návaznosti na již provedené opravy v loňském roce tato akce významně přispěje ke zkvalitnění osobní vlakové dopravy na spojnici města Nový Jičín a přestupní stanice Suchdol nad Odrou, která se nachází na tranzitním koridoru Petrovice u Karviné – Ostrava – Praha/Břeclav.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…