Správa železnic: V Děčíně projde kompletní obnovou propojení tratí na březích Labe

08.08.2021 7:34

Správa železnic vybrala zhotovitele optimalizace trati mezi stanicemi Děčín východ a Děčín-Prostřední Žleb. Úsek propojuje železniční tratě na pravém a levém břehu Labe a je součástí nákladního koridoru Transevropské dopravní sítě (TEN-T).

Správa železnic: V Děčíně projde kompletní obnovou propojení tratí na březích Labe
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Kompletní obnovu trati, jejíž součástí jsou nová protihluková opatření, provede za 1 082 500 000 korun Společnost most Prostřední Žleb. Jejím správcem je STRABAG Rail, společníky DT Mostárna a STRABAG AG. Zahájení hlavních stavebních prací je plánováno ještě v letošním roce, dokončení celé stavby pak v listopadu 2023.

Jednou z hlavních částí stavby je rekonstrukce 265 metrů dlouhého mostu přes Labe. Jeho nosná konstrukce z roku 1874 je už na hranici životnosti. Nahradí ji proto nová ocelová konstrukce s dolní mostovkou, vyztuženou podélnými a příčnými výztuhami, a průběžným kolejovým ložem. Svým uspořádáním bude respektovat vzhled původní konstrukce, zároveň splní všechny současné normy a provozní požadavky železniční dopravy.

V rámci stavby dojde rovněž ke kompletní sanaci Děčínského tunelu o délce 395 metrů. Provedena bude výměna železničního svršku a spodku a oprava trakčního vedení. Součástí akce je také obnova zabezpečovacího a sdělovacího zařízení. Trať zůstane i po optimalizaci jednokolejná, odstraněn bude propad rychlosti na mostním objektu.

Díky obnově kolejového svršku a zřízení přibližně 700 metrů protihlukových stěn v místech, kde trať prochází městskou zástavbou, dojde ve zrekonstruovaném úseku ke snížení hlukové zátěže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…