Správa železnic: V centru Litoměřic se sníží hluk z projíždějících vlaků

16.03.2023 22:30 | Tisková zpráva

Hluková zátěž ze železniční dopravy v centru Litoměřic se už brzy podstatně sníží. Správa železnic vybrala zhotovitele, který provede do poloviny příštího roku potřebné úpravy. Rekonstrukcí projde zejména traťový úsek od silničního nadjezdu na komunikaci I/15 po most na Písečný ostrov. Práce budou spočívat především v obnově železničního svršku a instalaci nízké protihlukové clony.

Správa železnic: V centru Litoměřic se sníží hluk z projíždějících vlaků
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Železniční trať Ústí nad Labem – Lysá nad Labem má svůj význam zejména pro nákladní dopravu. Trasa tzv. pravobřežky prochází mimo jiné i historickou zástavbou Litoměřic, která je od roku 1990 městskou památkovou rezervací.

Cílem stavby je trvale snížit hluk z projíždějících vlaků. Letos projde obnovou více než kilometrový úsek v Litoměřicích. Dojde zejména k rekonstrukci železničního svršku a instalaci nízké protihlukové clony o délce téměř 500 metrů. Stavbaři dále provedou renovaci tří mostů a jednoho propustku. Práce budou zahrnovat rovněž obnovu stávající opěrné zdi po obou stranách trati a výměnu trakčních stožárů.

V rámci druhé části stavby se v příštím roce vybuduje nový silniční nadjezd v Libochovanech. Tím dojde k zachování hlavního přístupu do centra obce a také k rozvodně elektrické energie.

Zahájení realizace stavby s názvem Rekonstrukce trati vč. protihlukových opatření v části úseku Litoměřice město – Velké Žernoseky se předpokládá letos v červnu, práce potrvají jeden rok. Předpokládané celkové investiční náklady akce dosahují 157 milionů korun, jejím zhotovitelem bude společnost Berger Bohemia.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …