Správa železnic: Zprovozňování koridoru na Břeclavsku a Hodonínsku

27.06.2021 12:11

Správa železnic opravuje v poničeném úseku koridoru také železniční svršek. Rozsah jeho poškození nebyl zpočátku pod nánosy trosek zřejmý. Měření v úseku odhalila poruchy geometrické polohy koleje.

Správa železnic: Zprovozňování koridoru na Břeclavsku a Hodonínsku
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

V průběhu zítřejšího dne proto ještě bude nutné kolej s pomocí podbíječky usadit do trvalé polohy. Obnovení provozu v první traťové koleji v omezeném režimu pro dieselové lokomotivy předpokládáme v úterý.

Dnes Správa železnic pracuje na zprovoznění zabezpečovacího zařízení. Ve stanicích máme připravené záložní agregáty a zásadním úkolem bude stavba návěstidel. Ta již máme připravená na místě. Obnova zničených přejezdů by měla být dokončena ve středu.

Pokračuje příprava projektové dokumentace k obnově trakčního vedení. V pondělí budeme mít od dodavatelů už také konkrétní informaci, kdy bude k dispozici potřebný materiál, sloupy, a především na míru vyrobené brány trakčního vedení.

Hasičské jednotky Správy železnic se po uvolnění trati od překážek a trosek od včerejška zapojily do pomoci obyvatelům zasažených obcí. S odstraňováním škod a dalšími potřebnými pracemi nyní pokračují v rámci systému IZS Jihomoravského kraje.

První odborný odhad nákladů na opravy technologických i výpravních budov činí 19 milionů korun. Rozhodující pro realizaci oprav budou výsledky prohlídek všech objektů statikem. Ty v současné době probíhají.

Rozsah celkových škod na drážní infrastruktuře upřesníme během pondělka.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…