Správa železnic hledá zhotovitele prodloužení podchodu v Hořovicích

04.04.2022 19:38 | Tisková zpráva

Další české nádraží bude už brzy přístupné z obou stran kolejí. Správa železnic nyní vyhlásila veřejnou zakázku na zhotovitele prodloužení podchodu ve stanici Hořovice.

Správa železnic hledá zhotovitele prodloužení podchodu v Hořovicích
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Hlavní objem prací proběhne v příštím roce, a to s minimálním dopadem na provoz vlaků dálkové dopravy. 

Anketa

Jste pro odstřižení se od ruských dodávek plynu a ropy?

94%
hlasovalo: 65325 lidí
Předpokládané celkové investiční náklady akce dosahují 62 milionů korun a zahrnují také podíl města Hořovice na výstavbě nové komunikace a parkoviště P+R.

Podchod ve stanici Hořovice byl vybudován v rámci přestavby koridorového úseku Beroun – Zbiroh, která byla dokončena před deseti lety. V rámci stavby bude stávající podchod prodloužen o přibližně 19 metrů směrem od výpravní budovy pod kolejemi č. 2 a 4. Dojde k celkové modernizaci jeho interiéru a sladění s nově zřizovanou částí. Provede se sjednocení osvětlovacích těles, nová výmalba a také nezbytné úpravy systému odvodnění.

Vyústění podchodu bude umožňovat bezbariérový přístup šikmým chodníkem a bude zastřešeno. Vznikne u něj záchytné parkoviště P+R, které doplní stávající parkovací plochy na jižní straně kolejiště. Jeho kapacita bude 35 míst včetně dvou stání pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace. Zřízena bude dále nová místní komunikace zajišťující propojení nového parkoviště s ulicí Sklenářka, její součástí bude chodník pro pěší.

V rámci stavby se v celé stanici provede výměna orientačního systému pro cestující. Ti ocení rovněž přístřešek pro 12 jízdních kol v sousedství výpravní budovy. Dokončení prací se plánuje v listopadu příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…