Správa železniční dopravní cesty: Havlíčkův Brod má zrekonstruovaná další dvě nástupiště

18.12.2019 13:30

Pohodlnější přístup na nástupiště i nástup do vlaků přinesla stavba, kterou dnes slavnostně ukončila Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) v Havlíčkově Brodě.

Správa železniční dopravní cesty: Havlíčkův Brod má zrekonstruovaná další dvě nástupiště
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Práce v nejvýznamnějším železničním uzlu v Kraji Vysočina probíhaly od loňského srpna, jejich předmětem byla nejen rekonstrukce nástupišť číslo 1 a 4, ale také přilehlých kolejí.
Ve stanici Havlíčkův Brod prošla v minulých letech rekonstrukcí nejvytíženější nástupiště číslo 2 a 3. Díky právě dokončené stavbě získala moderní parametry další dvě nástupiště. Obě mají nyní nástupní hranu 550 mm nad kolejí, přístup pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace zajišťují nově výtahy.

Obsahem projektu byla dále rekonstrukce železničního spodku a svršku. Její součástí byla úprava celkem pěti staničních kolejí. Ty jsou díky svaření bezstykové a umožňují tak klidnější jízdu vlaků. Zároveň se upravilo také zabezpečovací zařízení. Provedla se rovněž úprava trakčního vedení, v části kolejiště byla instalována nová trolej.

V rámci dalších stavebních prací byl na nástupištích číslo 1 a 4 zrekonstruován orientační systém pro cestující a rozhlas. Obě dostala také nové zastřešení a osvětlení.

Zhotovitelem stavby s názvem Rekonstrukce nástupišť č.1, č.4 v ŽST Havlíčkův Brod je společnost Chládek a Tintěra Havlíčkův Brod. Předpokládané celkové investiční náklady akce činí 138 208 111 Kč bez DPH. Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Fondu soudržnosti v rámci Operačního programu Doprava 2014–2020. Příspěvek EU může dosáhnout až 100 925 692 Kč. Národní financování zajišťuje Státní fond dopravní infrastruktury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…