Státní pozemkový úřad se s Povodím Vltavy zaměří na řešení nedostatku vody

28.06.2016 16:09

Ústřední ředitelka Státního pozemkového úřadu Svatava Maradová dnes podepsala spolu s generálním ředitelem státního podniku Povodí Vltavy Petrem Kubalou dohodu o vzájemné spolupráci.

Státní pozemkový úřad se s Povodím Vltavy zaměří na řešení nedostatku vody
Foto: Státní pozemkový úřad
Popisek: Státní pozemkový úřad

Dohoda zakládá budoucí kooperaci zejména při zmírňování negativních dopadů sucha a nedostatku vody a při realizaci protipovodňových opatření.

Nově se tak nastaví a zahájí spolupráce v oblastech rezervy státních pozemků k uskutečnění rozvojových programů státu. Státní pozemkový úřad a Povodí Vltavy budou vzájemně koordinovat své činnosti při nakládání se zemědělskými nemovitostmi při převodech a směnách pro účely realizace především nových závlahových systémů nebo vodních nádrží. 

„Důležitým projektem, který nás v nejbližší době čeká, je zahájení a realizace pozemkových úprav ve vybraných lokalitách ochranných pásem vodárenské nádrže Švihov na Želivce. Pozemkové úpravy významně přispějí k ochraně množství a jakosti povrchových vod a podzemních vod,“ přibližuje spolupráci ústřední ředitelka SPÚ Svatava Maradová. 

Další oblastí spolupráce obou organizací bude majetkoprávní vypořádání pozemků pod vodními díly a prověřování využití vodních ploch a vodních děl před jejich případným odstátněním. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…