Státní veterinární správa: Nevhodné podmínky prodeje vajec na trhu na Litoměřicku

14.04.2022 10:57 | Tisková zpráva

Při kontrole na základě spotřebitelského podnětu inspektoři Státní veterinární správy (SVS) v Ústeckém kraji odhalili na tržišti v Ředhošti (součást obce Mšené-lázně) na Litoměřicku pochybení u stánkového prodeje vajec.

Státní veterinární správa: Nevhodné podmínky prodeje vajec na trhu na Litoměřicku
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

Na neoznačeném stánku prodejce nabízel téměř 850 vajec neznámého původu.  Některá vejce měla navíc poškozené skořápky a větší počet jich byl znečištěný. 

Anketa

Jste pro zbudování základny NATO na českém území?

3%
96%
hlasovalo: 84644 lidí
Zjištěný stav odporoval náležitým podmínkám prodeje malého množství vlastních produktů živočišného původu z prvovýroby přímo konečným spotřebitelům.

Chovatel může nebalená čerstvá vejce v malých množstvích prodávat přímo spotřebiteli ve svém hospodářství, v tržnici nebo na tržišti, nebo dodávat do místního maloobchodu. V uvedeném případě prodejce na tržišti nesplnil povinnost poskytnout spotřebiteli dobře viditelné informace o minimální trvanlivosti vajec a o jménu chovatele a adrese chovu, kde byla vejce vyprodukována.

Veterinární inspektoři zakázali pokračování prodeje vajec a nařídili neškodnou likvidaci potenciálně zdravotně závadných potravin v asanačním podniku na náklady prodejce. Tomu, jakožto fyzické osobě, ve správním řízení podle veterinárního zákona hrozí za uvedená pochybení sankce až do výše 50 000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…