Státní veterinární správa zjistila nedostatky při přepravě zvířat

27.10.2016 12:25

Krajská veterinární správa Státní veterinární správy pro Pardubický kraj provedla dne 18. 10. 2016 kontrolu dopravy zvířat v místě určení v provozu Masokombinátu Polička, a.s., CZ 119.

Státní veterinární správa zjistila nedostatky při přepravě zvířat
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

Byl kontrolován polský dopravce Przedsiebiorstwo Handlowe Jaroslaw Tarka, PL08122801, schválený pro dlouhotrvající cesty. Jednalo se o přepravu 80 ks prasnic k jatečným účelům ze shromažďovacího střediska Osowa Sieň (Polsko).

Při přepravě jedna prasnice uhynula, u dalších devíti prasnic bylo zjištěno porušení zdravotního stavu nebo zranění, z toho čtyři prasnice nebyly způsobilé pro přepravu. Dále bylo zjištěno, že nebyly dodrženy minimální požadavky na prostor pro přepravovaná zvířata.

Při prohlídce vozidla po vyložení prasnic bylo zjištěno, že všechna prasata neměla k dispozici napájecí vodu. Polský dopravce porušil nařízení Rady (ES) č. 1/2005 o ochraně zvířat během přepravy.

Fotky ZDE.

 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…