Středočeský kraj schválil zapůjčení mostního provizoria

01.10.2013 18:50

Dnešní jednání rady kraje se mimo jiné neslo ve znamení spolupráce v oblasti dopravy. Rada schválila výpůjčku mostního provizoria za poničený most po povodních v obci Menčice. Zároveň dnes radní potvrdili spolupráci s obcí Přezletice na místním dopravním průtahu.

Středočeský kraj schválil zapůjčení mostního provizoria
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Most

Rada kraje odsouhlasila uzavření bezúplatné výpůjčky mostního provizoria za most evidenční číslo 1012-1 v Menčicích mezi Středočeským krajem a Správou státních hmotných rezerv. „Uvolnění již pátého mostního provizoria vzniklo na základě podnětu Policie ČR, autobusových dopravců a dotčených občanů. Mostní náhradu budou moci používat autobusy i nákladní vozidla, vyřeší se tak tíživá dopravní situace v obci Mnichovice a Stránčičce,“ informoval hejtman Josef Řihák.

Dalším bodem jednání bylo uzavření Smlouvy o spolupráci veřejných zadavatelů mezi Středočeským krajem a obcí Přezletice. „Vytvoří se tak sdružení zadavatelů za účelem společného postupu při projekční přípravě akce a při zajištění zadávacího řízení pro veřejnou zakázku na stavební práce pro akci: „III/2444 a III/0105a Přezletice, průtah“. Znamená to mimo jiné i povinnost pro obec Přezletice podílet se na nákladech za zpracování projektové dokumentace,“ vysvětlil hejtman Josef Řihák.

Podle odborníků je zde průtah nezbytností, současný povrch silnic totiž vykazuje značné povrchové trhliny, nerovnosti, výtluky, deformace. Konstrukční vrstvy vozovky neodpovídají současné dopravní zátěži a odvodnění těchto komunikací je nedostačující, šířkové poměry jsou navíc nedostatečné. „Díky opravě dojde k podstatnému zlepšení bezpečnosti provozu a pěších a sníží se negativní vlivy na okolní zástavbu. Akce by měla dosáhnout celkových nákladů ve výši cca 57 milionů korun včetně DPH, z čehož obec by měla uhradit cca 12, 7 milionu korun,“ doplnil středočeský hejtman Řihák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…