Studenti počtvrté volí nejlepší kolejní kampus v ČR

09.03.2014 13:22

Již po čtvrté v řadě si vysokoškolští studenti zvolí svou nejlepší kolej. Vítězná kolej bude moci výhru řádně oslavit – vedle titulu převezme jako hlavní cenu 8 tisíc piv a 3 tisíce baget. Vyhlašovatelem soutěže Excelent Kolej roku je magazín Studenta.cz. Stejně jako v loňském roce organizátor plánuje uspořádat v průběhu dubna 3 světelné show na kolejích v Brně, Praze a Českých Budějovicích. Hlasování probíhá až do 27. dubna 2014 na stránkách www.kolejroku.cz.

Studenti počtvrté volí nejlepší kolejní kampus v ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

V minulém roce bylo do soutěže přihlášeno celkem 123 kolejí z celé České republiky a zasláno rekordních 27 tisíc hlasů. Prvenství si odnesla kolej Harcov při Technické univerzitě v Liberci. V roce 2012 zvítězila brněnská kolej Pod Palackého vrchem.

Jak potvrdil nedávný průzkum Studenta Media, i v dnešní době jsou koleje mezi studenty velmi populární. „Přes některé nevýhody kolejního života skoro polovina studentů stále volí bydlení na kolejích. Je pro daleko jednodušší zažádat si o kolej než hledat odpovídající byt v přijatelné cenové hladině. Překvapivě jen 15 % dotazovaných uvedlo, že bydlí u rodičů nebo u známých,“ doplnila za organizátory Martina Čmielová.

O vítězi soutěže rozhodují sami studenti. Obecně nejhorší pověst mají koleje z pražského Strahova, ovšem i ty si někteří studenti nemohou vynachválit. Žádný pražský kolejní kampus soutěž doposud nevyhrál.

„Pro letošní ročník jsme upravili pravidla. Soutěž je tříkolová, což ji dělá napínavější i v průběhu. Jednotlivé koleje mezi sebou budou bojovat o postup do TOP50 a poté do finálové TOP10, ze které vzejde konečný vítěz. Menší koleje tak mají šanci postoupit alespoň do užšího výběru,“ vysvětlila Čmielová.

Velkým podnětem pro hlasující je kromě titulu právě hlavní cena – nejlepší kolej se totiž může těšit na 8 000 piv Excelent od Gambrinusu a 3 000 baget Simply Fresh od Hamé.

„Soutěž o nej kolej jsme výrazně podpořili už loni a protože se nám akce líbila, pokračujeme ve spolupráci i letos. Bagety jako jedno z nejoblíbenějších studentských jídel tvoří významnou část naší produkce. I díky nim má Hamé k mladým velmi blízko. Podle našich průzkumů je pro dvě třetiny zákazníků nejpodstatnější chuť a čerstvost baget. Bagety proto vyrábíme z kvalitních čerstvých surovin – ne náhodou se produktová řada našich baget jmenuje Simply Fresh,“ upozornila Marcela Mitáčková, ředitelka pro marketing a vývoj společnosti Hamé.

Hlasovat je možné na webových stránkách soutěže www.KolejRoku.cz do 27. dubna 2014.

--

Excelent Kolej roku 2014 pořádá magazín a portál pro studenty Studenta.cz. Tištěná verze magazínu vychází 6x ročně v nákladu 45 000 ks. Součástí soutěže o nejlepší kolej roku jsou i dubnové Light show v Brně, Českých Budějovicích a Praze.

Vydavatel Studenta Media realizoval zmiňovaný průzkum mezi studenty v říjnu roku 2013. Do průzkumu se zapojilo 1 300 vysokoškolských studentů z celé ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…