Studentská soutěž Business goals se poprvé uskutečnila celostátně

16.05.2018 15:20

Vybrat námět pro absolventskou práci, který bude reflektovat aktuální téma, je pořádně tvrdý oříšek. Své o tom ví i studenti, kteří se zúčastnili soutěže Business goals o nejlepší absolventskou práci VOŠ.

Studentská soutěž Business goals se poprvé uskutečnila celostátně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Ve čtvrtek 10. května se otevřely soutěžícím dveře konferenční místnosti v budově holešovické Vyšší odborné školy cestovního ruchu (www.voscr.cz), aby přednesli svoji absolventskou práci a zasoutěžili si o hodnotné ceny. Celá akce se konala pod záštitou Hospodářské komory, kterou na akci zastoupil Ing. Miroslavem Křepelka a stal se členem poroty společně s vyučujícími.  Soutěže se zúčastnily celkem čtyři školy. Za každou byli vybráni dva žáci, kteří měli dle pedagogů nejoriginálnější myšlenku. Účastníci soutěže museli svůj projekt obhájit formou prezentace před porotou.

Na prvním místě se s přehledem umístil Dominik Fadrný z Vyšší odborné školy ekonomické a zdravotnické v Boskovicích, s prací “Odkaz Marie Ebner-Eschenbach pro cestovní ruch”.
“Dělal jsem na tom od září až do března,” říká vítěz, který již 6 sezónu dělá průvodce na zámku v Lysicích, kde ho také napadl námět pro jeho práci. Na 2. a 3. místě se umístili studenti pořádající škoy, konkrétně Lucie Kacovská s tématem “Obnovení tradic religiozního cestovního ruchu na Praze 7”, a Šimon Kameník s prací “Potenciál Prahy 7 jako destinace cestovního ruchu pro japonské turisty”.

Vedle možnosti veřejně prezentovat svou práci byla pro studenty přínosem také zpětná vazba odborné poroty. „Se soutěží Business Goals máme letitou pozitivní zkušenost, v minulosti byly některé z prezentovaných prací zveřejněny i na portále Kudy z nudy a Turistického informačního centra hl.m. Prahy,“ říká ředitel VOŠ CR Libor Bastl a dodává, že také proto se rozhodli letos soutěž uspořádat na celostátní úrovni. „V budoucnu se budeme snažit oslovit i další VOŠ. Pro studenty je velmi motivující vidět, jak jejich projekt může být implementován do praxe,“ dodal ředitel Bastl.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…