Sudička koupila přístroj Tonometr

08.12.2020 11:54

Dne 4. prosince se před oční klinikou ve Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí sešli společně se zakladatelkou a ředitelkou Nadačního fondu Sudička Hanou Ulmanovou všichni, kteří dlouhodobě pomáhají Nadačnímu fondu Sudička. Herečky Vlastina Svátková, Irena Máchová, Tomáš Dastlík, Jan Kříž a Martin France si udělali čas, aby předali Mikulášskou nadílku, kterou pro pacienty věnoval internetový e-shop Kosik.cz a tím udělal radost nejen lékařům, ale hlavně dětským pacientům na odděleních.

Sudička koupila přístroj Tonometr
Foto: Sudička
Popisek: Hana Ulmanová, Irena Máchová a Tomáš Dastlík s dárkem, který koupil Nadační fond Sudička

Hlavním a důležitým dárkem, který Hana Ulmanová společně s umělci předala do rukou Prof. MUDr. Jarmile Heissigerové – přednostce oční kliniky byl přístroj Tonometr, který Sudička koupila za částku téměř 142 000 korun.

„Díky grantovému programu Nadace ČEZ a dárců, kteří celoročně posílají na účet Sudičky finanční prostředky, jsme si mohli dovolit přístroj koupit. Tahle doba je nyní pro všechny hodně těžká a proto si každého přispění velice vážíme. Nyní v čase předvánočním máme velkou radost, že stále máme své dárce, kteří nám například věnují své výrobky či produkty a my je můžeme prodávat na e-shopu Sudičky a tím získávat další prostředky. I díky těmto lidem si můžeme dovolit pořídit i takto nákladné přístroje do nemocnice. Když se totiž zeptáte mladých pacientů, jaké je jejich největší přání všichni shodně odpovídají: „Chtěli bychom mít zdravé oči.“ To jediné neumíme. Ale jako nadační fond můžeme plnit malá přání, šířit osvětu, motivovat, dodávat odvahu, podporovat oční ambulanci a hlavně dělat radost. To je naším cílem“ dodává Hana Ulmanová - nejen zakladatelka, ale také pacientka oční uveální ambulance.

Sudička

MUDr. Michaela Brichová, Hana Ulmanová a prof. MUDr. Jarmila Heissigerová

„MOC TO NEVIDÍM.“ Kolikrát jste si tuhle větu řekli ve vašem životě jen tak? Naši pacienti ji bohužel jen tak neříkají, jelikož jim oční onemocnění uveitidou opravdu ztěžuje vidění. Uveitida je totiž zrak ohrožující onemocnění.

Tonometr bude sloužit k měření očního tlaku především u dětských pacientů, kde dochází k bezbolestnému a rychlému měření. Oko se neznecitlivuje a je to tedy metoda rychlá a bezbolestná. Tonometr bude určen především dětským pacientů a novorozeňatům. Lékaři budou přístroj používat i v rámci konsilií na dětských novorozeneckých klinikách, kam specialisté chodí na konzultace k nedonošeným dětem.

Sudička

Předání mikulášské nadílky

Nadační fond Sudička byl založen k podpoře Oční kliniky Všeobecné fakultní nemocnice a 1. lékařské fakulty v Praze, konkrétně centra pro diagnostiku a léčbu uveitid, která se systematicky zabývá nitroočnímu záněty. Jedním z jeho dlouhodobých cílů je podpora a informovanost pacientů a v neposlední řadě nákup dalšího přístroje Flaremetr, který zatím v České republice nevlastní žádná klinika a byl by velkým pomocníkem ke zjišťování aktivity nitroočního zánětu v přední komoře pacienta s uveitidou. Jeho cena je cca 1,8 milionu korun.

Sudičky: Vlastina Svátková, Irena Máchová, Vica Kerekes
Patroni: Lukáš Langmajer, Jan Kříž, Martin, France, Tomáš Dastlík, Felix Slováček jr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…