Svaz pěstitelů a zpracovatelů olejnin: Současná negativní mediální kampaň proti řepce v ČR

18.05.2019 18:19

Tiskové prohlášení Svazu pěstitelů a zpracovatelů olejnin, které je reakcí na některé informace, které v posledních týdnech zazněly v médiích.

Svaz pěstitelů a zpracovatelů olejnin: Současná negativní mediální kampaň proti řepce v ČR
Foto: aros.cz
Popisek: Pole řepky olejné

V poslední době je mediální předvolební scéna naplněna nekorektními a zavádějící informacemi o pěstování řepky olejky, významné a tradiční české plodiny. Přestože řepka olejka nezpochybnitelně a dlouhodobě patří mezi žádoucí efektivní olejniny v našem regionu, tak se v posledních letech jak samotná řepka, tak i zpracovatelský průmysl s ní spojený staly rukojmím mediálních kampaní, mířených spíše do politických kruhů.

SPZO se ohrazuje proti zavádějícím a nepravdivým informacím šířeným v rámci těchto kampaní a ohrazuje se proti poškozování dobrého jména této v Česku tradiční plodiny. Řepka olejka je pro tuzemské zemědělství zcela nenahraditelná a vhodná do našeho klimatického pásu. Stejně tak se SPZO ohrazuje proti poškozování dobrého jména produktů z řepky olejky vyrobených zpracovatelským průmyslem. Vyvracení mýtů o této olejnině se SPZO věnuje již několik let, a přestože je k dispozici ucelený materiál s fakty a mýty o pěstování této plodiny (ZDE), tak média jako by realitu opomíjela a veřejností se dále šíří dezinformace a výmysly.

V Praze dne 17 .5 .2019

Ing. Martin Volf
ředitel Svazu pěstitelů a zpracovatelů olejnin

Svaz pěstitelů a zpracovatelů olejnin (SPZO) je zájmovým odborným svazem pěstitelů a zpracovatelů olejnin a působí v rámci Agrární komory ČR. Dlouhodobě se věnuje přenosu vědeckých poznatků v oblasti pěstování olejnin a tyto šíří v zájmu správných pěstebních postupů mezi své členy, ale i mezi širokou veřejnost. Pro své členy zajišťuje odbornost a kompetenci v celé vertikále oblasti pěstování, zpracování a využití olejnin. Provádí širokou škálu poloprovozních i maloparcelních pokusů, pořádá semináře a polní kázání pro pěstitele. Je organizátorem mezinárodní dvoudenní konference k tématu pěstování řepky a slunečnice. Na základě posledních vědecko-výzkumných poznatků poskytuje pěstitelské metodiky a stanoviska k odrůdám, pesticidům a technologii pěstování olejnin. Více ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…