Světlý ležák Pardál Echt je evropskou pivní hvězdou

12.11.2015 18:49

Na významném pivovarnickém veletrhu BrauBeviale v Norimberku byly včera vyhlášeny evropské pivní hvězdy – tedy piva oceněná odborníky v mezinárodní soutěži European Beer Star. Světlý ležák Pardál Echt z Budějovického Budvaru získal v kategorii Bohemian-Style Pilsner bronzovou medaili. Je to již třetí medaile z mezinárodních soutěží pro Pardál Echt. Dosud největším úspěchem je bezesporu bronz z největší světové soutěže World Beer Cup 2014.

Světlý ležák Pardál Echt je evropskou pivní hvězdou
Foto: red
Popisek: Budějovický Budvar

Světlý ležák Pardál Echt z pivovaru Budějovický Budvar získal bronzovou medaili v prestižní soutěži European Beer Star. Výsledky 12. ročníku soutěže byly včera vyhlášeny na významném pivovarnickém veletrhu BrauBeviale v Norimberku.

„Je to obrovský úspěch, neboť konkurence byla veliká a porotci mimořádně zkušení. Je to zároveň pocta i pro všechny pijáky, kteří se v roce 2009 podíleli na vyladění všech vlastností ležáku Pardál Echt,“ říká Ing. Adam Brož, Ph.D., MBA, sládek Budějovického Budvaru, který cenu osobně převzal. Světlý ležák Pardál Echt získal již tři medaile z prestižních mezinárodních soutěží. Nejhodnotnější z nich je bronzová medaile z největší a nejuznávanější světové soutěže World Beer Cup 2014. V roce 2010 získal Pardál Echt zlatou medaili Monde Selection.

O soutěži European Beer Star

Vysokou profesionalitu a odbornou úroveň soutěže garantují organizátoři, kterými jsou  Private Brauereien Deutschland e.V., Private Brauereien Bayern e.V. a Association of Small and Independent Breweries in Europe. Letos bylo do soutěže přihlášeno 1957 značek piva ze 45 zemí, které byly rozděleny do 55 kategorií. Medaile udělovalo 115 porotců z řad sládků, pivních someliérů a dalších expertů z 27 zemí. Ve slepých degustacích hodnotili porotci především parametry, které jsou důležité i pro běžné spotřebitele, například vizuální dojem, pěnu, vůni a chuť.

Základní parametry světlého ležáku Pardál Echt:

Stupňovitost: 11,3 %

Hořkost: vyšší (33 MJH)

Barva: sytá jantarová (15 EBC)

Říz: střední – 4,9 g CO2 / litr - zaručuje vysokou pitelnost

Kvalitní suroviny: 3 druhy moravského sladu, chmel z Žatecké oblasti (neobsahuje chmelové extrakty), voda z artéských studní

Obsah alkoholu: 4,5% obj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…