TA ČR: Největší evropská startupová soutěž otevírá přihlášky pro české zájemce

09.08.2017 9:03

Snižování nákladů na vytápění budov použitím solární energie, tepelných pump a patentovaného tepelného výměníku, nebo projekt, jenž umožní snížit spotřebu energie chladících zařízení. Připadá Vám to zajímavé?

TA ČR: Největší evropská startupová soutěž otevírá přihlášky pro české zájemce
Foto: TA ČR
Popisek: Technologická agentura České republiky (TA ČR)

To je jen krátký výčet vítězných projektů, které se zúčastnily loňského klání soutěže PowerUp! organizovaného InnoEnergy. Účastníci soutěže dostanou příležitost využít znalostí v oblasti ochrany a vývoje produktu, jeho následného vstupu na trh a počáteční fáze financování.

Výzva k podání přihlášek do největší startupové soutěže týkající se udržitelného rozvoje a zelených technologií pro účastníky z 23 zemí ze střední, východní a jihovýchodní Evropy startuje právě teď. “Soutěž PowerUp! umožňuje uchazečům představit své nápady, o nichž by jinak nebylo slyšet. Jedná se o největší soutěž tohoto typu ve střední a východní Evropě zaměřenou na inovace v oblasti udržitelné energie. Vítězné technologie a další realizovatelné nápady přispějí k ochraně životní prostředí a na základě následného obchodního využití mohou s pomocí InnoEnergy nabýt globálních rozměrů”, říká Jakub Miler, CEO InnoEnergy pro Polsko, pořadatel soutěže.

PowerUp! vytváří mnoho příležitostí a otevírá dveře do světa. To lze dokumentovat i na loňských vítězích, mezi něž patří např. PolarSol z Estonska, PleioneEnergy z Řecka, GreenerGizer z Maďarska a také Bin-E z Polska. Úspěšní uchazeči získají finanční ceny a možnost mít přístup k prestižnímu akcelerátoru InnoEnergy Highway®, což jim umožní přetvořit své kreativní nápady v realitu. Tvůrci udržitelných inovací zde za první místo obdrží finanční odměnu ve výši v přepočtu 525 000 Kč, dvě další místa jsou dále ohodnocena částkami 263 000 Kč a 132 000 Kč. Účastníkům bude navíc umožněno oslovit přímo 150 největším partnerům, což jim usnadní hladký přechod na globální trh.

Slavnostnímu vyhlášení v Budapešti a patnácti regionálními koly budou předcházet intenzivní workshopy. Týmy budou mít příležitost detailně pracovat na jednotlivých projektech a představit je expertům a investorům. Díky těmto setkáním dostanou účastnící neopakovatelnou šanci navázat osobní kontakty, zviditelnit své projekty mediálně a přispět k rostoucí pozici udržitelné energetiky na trhu v regionu střední a východní Evropy.

Zájemci, kteří se chtějí zapojit do výzvy, musí předložit projekt týkající se udržitelné energetiky, vytvořit tým, mít prototyp a vyplnit přihlášku ZDE  a to do 11. září 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…