TATRA METALURGIE v září překročila hranici 1000 tun vykovaných výkovků za měsíc

03.10.2016 14:55

Na páteční odpolední směně překročila společnost TATRA METALURGIE magickou hranici 1000 tun vykovaných výkovků v jednom měsíci. Takové množství se v dceřiné společnosti kopřivnické automobilky TATRA TRUCKS podařilo překonat naposledy v září roku 2008. Měsíční produkce kovárny se konkrétně zastavila na hodnotě 1008 tun výkovků. Kromě provozu kovárny se daří i provozu slévárny, jejíž produkce se rovněž zvyšuje a po cca čtyřech letech dosáhla 1401t.

TATRA METALURGIE v září překročila hranici 1000 tun vykovaných výkovků za měsíc
Foto: Archiv TATRA METALURGIE
Popisek: Výkovky.

„Před šesti lety, když jsem do firmy přišel, jsme začínali se 400 tunami měsíčně, dnešní produkce je tedy dva a půl krát vyšší. A rozhodně tuto hodnotu nevnímáme jako nepřekonatelnou. Naopak, dneska jsme zhruba na padesáti procentech výrobních kapacit, kterých bychom chtěli dosáhnout. Máme zpracovaný investiční plán a do roku 2020 chceme do modernizace provozu a do nových technologií investovat v řádech stovek milionů korun,“ řekl Pavel Svoreň, předseda představenstva společnosti.

S plánovanými investicemi a dalším rozšiřováním výrobních kapacit souvisí i růst počtu zaměstnanců. „Dnes je nás 800, předpokládám, že bychom mohli uživit až 1000 zaměstnanců. S každou novou technologií chceme nabírat nové lidi, a kdyby se dnes objevilo na pracovním trhu třicet až padesát kovářů nebo slévačů, bereme je,“ naráží Pavel Svoreň na nedostatek kvalifikovaného personálu. I z toho důvodu uvažuje o možnosti otevření učiliště přímo v areálu kopřivnické automobilky.

Společnost TATRA METALURGIE vznikla na začátku roku 2016 fúzí slévárny Tafonco a. s. a kovárny Taforge a. s. Zatímco před šesti lety tvořily většinu produkce kovárny i slévárny dodávky pro mateřskou automobilku TATRA TRUCKS, dnes směřuje až 78 % produkce externím zákazníkům, převážně zahraničním společnostem nebo jejich českým pobočkám.

O TATRA METALURGIE a.s.
TATRA METALURGIE je významným českým výrobcem odlitků a výkovků, které jsou dodávány pro strojírenské aplikace v mnoha evropských zemích. Obchodní činnost společnosti navazuje na dlouhodobé obchodní vztahy se zákazníky slévárny (Tafonco a.s.) a kovárny (Taforge a.s.) s cílem jejich dalšího posílení a rozvoje. Odlitky a výkovky směřují do automobilového průmyslu, železničního průmyslu, k výrobcům zemědělských strojů, stavebních strojů a manipulační techniky. Své uplatnění naleznou i v oblasti všeobecného strojírenství i speciálních aplikací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…