THMP: Vánoční strom na Staroměstském náměstí už svítí

28.11.2020 9:44

V pátečních večerních hodinách proběhla na Staroměstském náměstí technická zkouška svícení vánočního stromu za účasti primátora MHMP Zdeňka Hřiba, předsedy Spojených sil pro Prahu Jiřího Pospíšila, radních Hany Třeštíkové a Jana Chabra a předsedy Technologií hlavního města Prahy (THMP) Tomáše Jílka.

THMP: Vánoční strom na Staroměstském náměstí už svítí
Foto: thmp.cz
Popisek: Technologie hlavního města Prahy - logo

Přestože původně bylo v plánu, že se strom rozsvítí až v průběhu prvního adventního víkendu, po úspěšné zkoušce se představitelé města na místě dohodli, že už strom svítit nechají.

Z důvodu vládních opatření, která nepovolují hromadné akce a shlukování osob, letos hlavní město neplánuje klasické slavnostní rozsvícení vánočního stromu s doprovodným programem. Proto z včerejšího rozsvícení vznikl videozáznam, který v neděli Magistrát HMP i městská společnost THMP zveřejní na svých sociálních sítích.

Sedmnáct a půl metru vysoký vánoční smrk pochází z Kamenného Přívozu. Jeho kácení, převoz i zdobení letos poprvé zajišťovala městská společnost THMP. O finální podobě stromu tento rok rozhodli lidé při hlasování na sociálních sítích. Je ozdobený šesti kilometry vánočních řetězů, čtyřiceti hvězdami a více než tři sta vánočními koulemi v národních barvách trikolóry. Špice na vrcholu má výšku tří metrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ Akademie zájemcům v Brně poradí s úsporami energií

11:46 ČEZ Akademie zájemcům v Brně poradí s úsporami energií

Dozvědět se o možnostech, jak co nejlépe ušetřit za energie, zkonzultovat pořízení fotovoltaiky či t…