THMP: Vyměnili jsme respirátory třídy FFP3 s Městskou poliklinikou Praha za respirátory s nižším stupněm ochrany

24.03.2020 14:52

Městská společnost Technologie hlavního města Prahy (THMP) po konzultaci s primátorem Zdeňkem Hřibem směnila kvalitní respirátory třídy FFP3 s Městskou poliklinikou Praha za respirátory s nižším stupněm ochrany FFP2, a podpořila tak polikliniku v boji s infekčním onemocněním COVID-19.

THMP: Vyměnili jsme respirátory třídy FFP3 s Městskou poliklinikou Praha za respirátory s nižším stupněm ochrany
Foto: thmp.cz
Popisek: Technologie hlavního města Prahy - logo

„Včera pozdě večer vznikla myšlenka vypomoci hlavnímu městu dodáním kvalitních ochranných respirátorů určených pro zdravotnické účely do první linie boje s COVID-19,“ uvádí předseda představenstva THMP Tomáš Jílek. „Večer jsme si vyměnili pár krátkých zpráv s primátorem Zdeňkem Hřibem a bylo jasné, že z našeho skladu poskytneme respirátory FFP3 Městské poliklinice Praha pro zajištění pohotovostních služeb.“

Ráno se tak 200 kusů respirátorů FFP3, které si preventivně městská společnost THMP pořídila pro zajištění nepřetržitého provozu servisu a správy veřejného osvětlení a dalších technologií v metropoli, přestěhovalo do kanceláře ředitele městské polikliniky Davida Doležila. V opačném směru putovaly respirátory FFP2 dodané státem, které stále dobře poslouží servisním technikům městské společnosti.

„Jak řekl pan ředitel, akutní nedostatek odpovídajících respirátorů je zejména na pohotovostních ambulancích, kde je pro lékaře vysoké riziko nákazy. Byl by hřích, kdybychom v rámci rodiny městských společností nepomohli. Náhradní řešení pro naše techniky je dostačující a my jsme alespoň tímto drobným krokem poděkovali těm, kdo v těchto dnech drží první linii boje s virovou pandemií,“ dodává Tomáš Jílek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…