TPCA se dohodla na nové kolektivní smlouvě

20.03.2014 12:00

Zástupci kolínské automobilky TPCA Toyota Peugeot Citroën a odborových organizací uzavřeli kolektivní vyjednávání. Výsledkem dohody je navýšení tarifních mezd v průměru o 2,4 procenta, vylepšení benefitového systému a program výhodných pronájmů nových automobilů. Zaměstnanci na dělnických pozicích si v průměru polepší o 650 korun měsíčně.

TPCA se dohodla na nové kolektivní smlouvě
Foto: red
Popisek: Automobilka TPCA

Další prioritou vyjednávání bylo ocenění zkušených pracovníků, kterým firma navýší benefitový systém Z-Konto o 200 až 300 korun měsíčně. Součástí dohody je také podpora zaměstnanců, kteří jsou dobrovolnými hasiči nebo členy aktivních záloh ozbrojených sil.

Zcela nová je pro zaměstnance i nabídka pronájmu vozů Citroën a Peugeot. Konkrétně se jedná o pronájem nového vozidla na deset měsíců za výhodné ceny. Po této době si zaměstnanec může vzít do pronájmu další nové auto nebo odkoupit stávající. Toyota navíc nadále nabízí zaměstnanecké slevy i z akčních cen, takže zaměstnanec má nejlepší cenu na trhu.

Kolektivní smlouva bude uzavřena na období od 1. dubna 2014 do 31. března 2015.

Vyjednávání trvalo měsíc a půl a jednající strany vydávaly společný časopis, díky kterému mohli zaměstnanci průběžně sledovat vývoj jednání.
Na letošním autosalonu v Ženevě již automobilka představila novou generaci vozů. Sériovou výrobu nových modelů Toyota Aygo, Peugeot 108 a Citroën C1 zahájí v květnu tohoto roku. V souvislosti s přípravou výroby nových modelů hodlá TPCA v letošním roce nabrat zhruba 700 nových zaměstnanců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…