Technika SSHR je připravena pomáhat ve Špindlerově Mlýně

08.03.2019 20:30

Ve dnech 8. – 9.3 2019 v době konání Světového poháru ve sjezdovém lyžování ve Špindlerově Mlýně je nasazena v rámci prevence i technika SSHR. Jedná se o Požární technický kontejner, který je využívám Hasičským záchranným sborem Královéhradeckého kraje.

Technika SSHR je připravena pomáhat ve Špindlerově Mlýně
Foto: SSHR
Popisek: SSHR

Kontejner je určen pro záchranu osob ze zřícených budov, nebo závalů, po živelných pohromách či teroristických útocích, dále z havarovaných dopravních prostředků při velkých nebo těžkých dopravních nehodách. Je vybaven technickými prostředky pro provádění bouracích a střihacích prací, řezání všech druhů materiálu, zvedacími mechanickými, hydraulickými a vzduchovými prostředky. V nezbytném množství jsou v kontejneru umístěny provozní kapaliny a PHM, zdravotnický materiál a transportní pomůcky.

Technika SSHR již pomohla v mnoha případech, například při zřícení jednoho z pater a zavalení 5 osob v jednom z rekonstruovaných domů v Mikulandské ulici v Praze. Nasazen byl sací bagr a vyprošťovací kontejner z pohotovostních zásob Správy hmotných rezerv. Tento sací bagr byl nasazen například v Mariánských lázních při vyprošťování osob zavalených zřícenými konstrukcemi domu, nebo v březnu 2018 v Kyšicích (okres Plzeň-město) při čerpání betonu z domíchávače po dopravní nehodě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…