Technologická agentura ČR ocení nejlepší projekty aplikovaného výzkumu

08.11.2019 11:14

Ocenění nejlepším projektům aplikovaného výzkumu s vysokým přínosem pro společnost předá Technologická agentura ČR (TA ČR) letos již posedmé. Z třiceti tří nominovaných projektů vybrala odborná komise čtyři nejlepší. Jejich autoři převezmou originální ceny na slavnostním galavečeru, který se uskuteční 14. listopadu 2019 v historické budově Národního muzea. Do té doby zůstanou jejich jména utajena. TA ČR mimo jiné při této příležitosti oslaví deset let svého fungování.

Technologická agentura ČR ocení nejlepší projekty aplikovaného výzkumu
Foto: TA ČR
Popisek: Technologická agentura České republiky (TA ČR)

Technologický rozvoj v letech nabírá na obrátkách. S tím přirozeně koresponduje mnoho otázek týkajících se implementace dalších inovací. Existují vůbec limitující hranice pro neustálé zavádění inovací do běžného života? Jak nastavit správnou trajektorii výzkumu a inovací, tak aby nám přinášely užitek a ne hrozbu?  Jaké jsou budoucí perspektivy a výzvy výzkumu a inovací v tuzemském, evropském i celosvětovém kontextu, a jak se na ně připravit? Jaká je vize českého a evropského inovačního ekosystému? Na tyto a další otázky se zaměří čeští i zahraniční experti na mezinárodní konferenci Challenges for the Future, která zahájí program Dne TA ČR. 

Z řady zahraničních hostů se můžete těšit na vystoupení ředitele TaskForce Evropské inovační rady Jeana-Davida Malo; zakladatele holandského startupu SPIKE Base Verkaika; Jany Kolar, výkonné ředitelky CERIC-ERIC nebo Gerarda Gormana z Imperial College London.

Den TA ČR vyvrcholí tradičním galavečerem a již sedmým předáváním cen nejlepším projektům aplikovaného výzkumu v kategoriích Business, Partnerství, Spolupráce a Governance.  „Smyslem udělování prestižních Cen TA ČR je ukázat, že státní podpora aplikovaného výzkumu má smysl a přináší zajímavé a užitečné výsledky, které vznikají ve spolupráci výzkumných organizací a firem.  Je zřejmé, že podpora takovéto spolupráce má vysoký přínos pro společnost i pro českou ekonomiku,“ konstatoval Petr Konvalinka, předseda TA ČR. Absolutním vítězem a držitelem Ceny “Český nápad” se stane projekt, pro který budou hlasovat diváci přímo v sále.

Program celého dne naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…