Technologická agentura ČR připravuje nový program v rámci Norských fondů

08.09.2017 9:51

V pondělí 4. září 2017 byla podepsána Memoranda o porozumění pro nové období Fondů Evropského hospodářského prostoru (EHP) a Norských fondů mezi Českou republikou a donorskými státy Norskem, Lichtenštejnskem a Islandem.

Technologická agentura ČR připravuje nový program v rámci Norských fondů
Foto: TA ČR
Popisek: Technologická agentura České republiky (TA ČR)

Pro nové programové období obdrží Česká republika 184,5 milionů EUR. Podpora z těchto fondů je určena zejména pro projekty zaměřené na vědu a výzkum, ochranu životního prostředí, kulturní dědictví a spolupráci v kultuře, veřejné zdraví, vzdělávání a spolupráci v justici.

Technologická agentura ČR bude administrovat program na podporu aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje, v rámci něhož jsou očekávány bilaterální výzkumné projekty, tj. za účasti české a norské (případně islandské a lichtenštejnské) strany. Předpokládá se zapojení jak výzkumných organizací, tak i malých a středních podniků. Celkové výdaje programu budou činit 30 milionů EUR. V nejbližším horizontu bude probíhat příprava samotného programu, vyhlášení první výzvy se očekává nejdříve na konci roku 2018 a realizace projektů samotných je předpokládaná od roku 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Průmyslová produkce v březnu klesla, zakázky přibyly

19:15 Český statistický úřad: Průmyslová produkce v březnu klesla, zakázky přibyly

Průmyslová produkce v březnu meziročně reálně klesla o 2,7 %. Meziměsíčně byla nižší o 1,6 %. Hodnot…