Technologická agentura ČR zamířila do Libereckého kraje

04.03.2019 10:06

19. února 2019 proběhla na půdě Technické univerzity v Liberci (TUL) další série regionálních Kulatých stolů. Ty mají za cíl podpořit širší zapojení výzkumných institucí a firem v regionech do aplikovaného výzkumu.

Technologická agentura ČR zamířila do Libereckého kraje
Foto: TA ČR
Popisek: Technologická agentura České republiky (TA ČR)

Akci zrealizovala Technologická agentura ČR (TA ČR) v rámci projektu Otevřený úřad, jehož hlavním záměrem je zintenzivnit spolupráci agentury s regiony, otevřít TA ČR novým podnětům a přilákat nové firmy k zájmu o výzkum.

Úvodní slovo na setkání v Liberci pronesl místopředseda TA ČR. Krátce zhodnotil oblasti, ve kterých se TA ČR dlouhodobě angažuje a jakými směry se bude ubírat v budoucnu.

Poté na jeho slova navázal ředitel kanceláře TA ČR Martin Bunček s představením stávajících programů TA ČR a nových resortních programů, které by měla TA ČR v budoucnu administrovat. Následně podtrhl význam aktivit týkajících se problematiky Průmyslu 4.0 a Mezinárodních cofundových výzev. Vysvětlil, jakým způsobem jsou tato témata aktuální i v krajích. Rovněž zmínil praktický význam analytických služeb, které mohou být pro region velmi užitečné. Jde o online prezentaci informací TAČRvDATECH a vyhledávače projektů a výsledků STARFOS.

Jako další se ujal slova regionální koordinační pracovník pro Liberecký kraj Martin Skalník, který hostům přiblížil projekt Otevřený úřad a důvody jeho realizace v krajích. Prezentována byla také stručná analytická část, která představila Liberecký kraj ve světle statistických čísel týkajících se výzkumu a vývoje. Bylo rovněž poukázáno na silné a slabší stránky kraje. Hosté se také na krátkém příkladu dozvěděli, jakým způsobem se mohou firmy v regionu ucházet o podporu v Týmu Česko. Na konci Skalník shrnul přínosy, které TA ČR může v regionu přinést, motivoval a vyzval k součinnosti.

V posledním bloku programu proběhla moderovaná diskuse, na základě které hosté vygenerovali aktuální témata kraje. Ta se týkala převážně oblasti vzdělávání, aktivit kraje a města nebo rolí univerzity v činnostech kolem základního a aplikovaného výzkumu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…