Technologická agentura se zapojila do pěti projektů z programu Horizon 2020

06.10.2017 18:46

Technologická agentura ČR (TA ČR) se od tohoto roku zapojila do schémat v rámci evropského programu na podporu výzkumu a inovací Horizon 2020 a stala se tak partnerem celkem pěti evropských projektů.

Technologická agentura se zapojila do pěti projektů z programu Horizon 2020
Foto: TA ČR
Popisek: Technologická agentura České republiky (TA ČR)

Projekty GEECCO a NewHoRRIzon jsou nástroje typu CSA (koordinační a podpůrné akce). Další tři projekty jsou projekty ERA-NET Cofund, ve kterých budou vyhlášeny společné výzvy na podporu mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji. V rámci těchto výzev(tzv. “Joint Calls”) TA ČR podpoří české subjekty mezinárodních projektů, které budou společně předkládat konsorcia tvořená partnery minimálně ze dvou států zapojených do daného schématu.

V jakých cofundech budou vyhlášeny mezinárodní výzvy?

CHIST-ERA III

Společná mezinárodní výzva CHIST-ERA III Joint Call 2017 navázaná na program EPSILON bude vyhlášena 11. října 2017. Příjem zkrácené verze návrhů projektů bude probíhat do 11. ledna 2018. Témata výzvy 2017 jsou "Object recognition and manipulation by robots: data sharing and experiment reproducibility” a"Industrial big data and process modelling for smart factories". TA ČR podpoří české subjekty v předložených projektech v celkové výši 1 000 000 €.

Více informací o mezinárodní výzvě CHIST-ERA III Joint Call 2017 bude zveřejněno s vyhlášením výzvy na webových stránkách TA ČR a na webu CHIST-ERA.

GENDER-NET Plus

České subjekty v projektech budou podpořeny v celkové výši 740 700 €. Vyhlášení společné mezinárodní výzvy, která bude navázána na program ZÉTA, se předpokládá v prosinci 2017.

M-ERA.NET 2

Projekty budou podpořeny v celkové výši 1 000 000 €. Vyhlášení společné mezinárodní výzvy se předpokládá v březnu nebo červnu 2018 a bude navázáno na program EPSILON.

Jak funguje podání žádosti o finanční podporu v rámci ERA-NET COFUND?

TA ČR v rámci setkání Regonu na Jihomoravském inovačním centru v Brně (4.10.2017) představila chystané cofundové výzvy. Prezentaci ze setkání se zástupci grantových kanceláří výzkumných organizací, které jsou aktivní v zapojování do mezinárodních projektů výzkumu a vývoje naleznete zde.

TA ČR současně realizuje 2 projekty nástroje CSA. Tyto projekty jsou zaměřené na organizační a procesní kulturu kanceláře TA ČR s možnými dopady na odpovídající změny podmínek podpory.

GEECCO se zaměřuje na podporu genderové rovnosti ve výzkumu a inovacích v technických oborech a na začleňování genderové dimenze do obsahu poznatků a inovací. Projekt sdružuje výzkumné organizace, které budou implementovat plány genderové rovnosti, a poskytovatele podpory, kteří budou usilovat o naplnění projektových cílů prostřednictvím nastavení programů, hodnotících procesů a podmínek poskytování podpory.

http://www.geecco-project.eu

NewHoRRIzon se soustřeďuje na prosazování principů odpovědného výzkumu a inovací (RRI - Responsible Research and Innovation) Cílem projektu je přispět k utvoření konceptuálního základu a operačních principů, které umožní tyto principy integrovat do evropského i národního výzkumu, inovační praxe a účelové podpory.

www.newhorrizon.eu

Tyto projekty získaly finanční podporu z programu Evropské unie pro výzkum a inovace Horizont 2020 na základě grantových dohod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …