Testování rallyových týmů se vydařilo, autodrom vypíše další termíny

13.03.2017 16:50

Dvacet soutěžních speciálů se v sobotu prohánělo po malém závodním okruhu mosteckého autodromu. Rallyové týmy tak naplno využily premiérové nabídky otestovat jezdce a techniku před zahájením sezony.

Testování rallyových týmů se vydařilo, autodrom vypíše další termíny
Foto: Autodrom Most
Popisek: Testování rallyových týmů

O testování už projevily zájem další týmy, znovu chtějí přijet i někteří z účastníků prvních testovacích jízd. V nejbližší době proto vypíšeme další termíny,“ uvedl obchodní manažer pro sport společnosti AUTODROM MOST Jakub Krafek.

O spokojenosti týmů svědčí například reakce jezdce Jaroslava Matouška, který v Mostě vyzkoušel po zimním klidu připravenost vozu Škoda Felicia na ostrý start do sezony. „Testování bylo úžasné, rád se zúčastním jakýchkoli dalších akcí na autodromu. Takovou profesionalitu a zázemí jsem dlouho nezažil. Klobouk dolů, byl to skvělý den,“ nešetřil chválou na pořadatele.

Testování na zhruba dvoukilometrovém okruhu s asfaltovým a šotolinovým povrchem trvá osm hodin s hodinovou přestávkou, takže se pohodlně vystřídají všichni přihlášení. Do konce sezony autodrom počítá minimálně s dalšími dvěma testy. Jeden z nich se uskuteční před závodem The Most RALLY #2 na konci května. „Apelujeme na posádky, aby neváhaly zasílat své návrhy termínů nebo se obrátily na tel. č. 702 143 247 či e-mailovou adresu krafek@autodrom-most.cz,“ doplnil Krafek. Více informací zájemci najdou také zde.

Při testování rallyových vozů si lze pronajmout i další doplňkové služby, například časomíru, onboard kameru, catering, učebnu, prezentační prostory či hostesky. Areál je vybaven Wi Fi připojením zdarma a zázemím s restaurací a toaletami.

Akciová společnost AUTODROM MOST provozuje stejnojmenný závodní okruh. Budoval se v letech 1978 až 1983 v místě bývalého povrchového hnědouhelného dolu Vrbenský. Nápad na stavbu autodromu sice vznikl v souvislosti s automobilovými a motocyklovými závody, hned od počátku se ovšem počítalo s jeho využitím i pro jiné účely. Autodrom tak brzy ožil také testováním závodních i nově vyvíjených vozů, výcvikem řidičů speciálních vozidel sanitních, hasičských nebo policejních, závodnickými školami či kurzy bezpečné jízdy. Tuto úlohu převzal později polygon, vybudovaný v areálu závodního okruhu v roce 2005. Stále je největším a nejkomplexnějším zařízením svého druhu v České republice, které svou dispozicí, instalovanými technologiemi a dalšími navazujícími aktivitami nabízí na ploše 13 hektarů jedinečné podmínky pro výuku a výcvik řidičů ve všech oblastech problematiky řízení vozidel veškerých druhů a tonáží.

Vybrané závody sezony 2017:

12. – 14. 5. - The Most Historic Grand Prix
02. – 03. 6. - The Most RALLY #2
01. – 03. 9. – CZECH TRUCK PRIX
06. – 08. 10. - The Most Grand Finale

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…