Thomayerova nemocnice: Nová audiokomora pomůže dětem se sluchovým postižením díky Nadaci ČEZ

24.12.2018 7:34

Thomayerova nemocnice, Odd. ORL dostalo novou tzv. audiokomoru, a to díky finanční pomoci Nadace ČEZ.

Thomayerova nemocnice: Nová audiokomora pomůže dětem se sluchovým postižením díky Nadaci ČEZ
Foto: ftn.cz
Popisek: Thomayerova nemocnice - logo

Ta podpořila realizaci projektu „Zdravé dětské uši“ a poskytla TN příspěvek ve výši 853 tisíc korun na vybavení otoneurologické a audiologické laboratoře, která umožňuje vyšetření sluchově postižených dětí, a to už od novorozeneckého věku až po starší děti s postižením sluchového a vestibulárního aparátu.

Příspěvek Nadace ČEZ byl určen na pořízení audiokomory neboli audiologické komory pro vyšetření sluchu i u dětských pacientů na vozíčku, stabilometru, důležitého přístroje pro zjišťování otoakustických emisí, který dosud TN neměla k dispozici. Součástí nového přístrojového vybavení Odd. ORL je i zcela nový software. Kromě technického vybavení došlo také na stavební úpravy audiokomory, která prošla kompletní náročnou rekonstrukcí. Ta musela splnit velmi přísné podmínky a parametry na odhlučnění místnosti atd.

„Za Thomayerovu nemocnici bych chtěl velice poděkovat Nadaci ČEZ za její finanční příspěvek na pořízení a vybavení naší nové audiokomory. Velice si vážím této podpory, která je pro nás důležitá i ve vztahu k našim pacientům,“ řekl ředitel TN doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc.

Nová laboratoř přispěje ke zkvalitnění vyšetření při poruchách sluchu a získání podrobnějších informací před samotným operačním řešením u dětí od novorozeneckého věku, které trpí postižením sluchového a vestibulárního aparátu. U nich je včasné zahájení léčby pro jejich budoucí vývoj naprosto stěžejní. Za TN se převzetí nové audiokomory zúčastnila Mgr. Jaroslava Mrkvičková, náměstkyně pro nelékařská zdrav. povolání dále MUDr. Petr Čech, náměstek pro léčebnou péči a také MUDr. Jan Paska, primář Odd. ORL společně s vrchní sestrou paní Jitkou Gregorovou. Nadaci ČEZ zastupovala Marie Jelínková, projektová koordinátorka.

Vedení Thomayerovy nemocnice ještě jednou velice děkuje zástupcům Nadace ČEZ za jejich finanční podporu a vynikající spolupráci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…