Titulem Stavba roku se pyšní hradecké Digitální planetárium a bývalá cihelna ve Svobodných Dvorech

27.10.2015 20:31

Je dobojováno. Letošní ročník soutěže Stavba roku Královéhradeckého kraje je u svého konce a všechny oceněné stavby jsou známy. Bylo uděleno celkem pět ocenění, přičemž titul Stavba roku 2015 si odneslo nové Digitální planetárium v Hradci Králové a přestavba bývalé cihelny v hradeckých Svobodných Dvorech na Centrum výuky výrobních postupů.

Titulem Stavba roku se pyšní hradecké Digitální planetárium a bývalá cihelna ve Svobodných Dvorech
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Stavbu roku Královéhradeckého kraje vyhlašujeme již více než deset let a já jsem velice rád, že kraj se na pořádání této soutěže podílí od samého začátku. Za dobu své existence se z ní stala skutečně prestižní anketa, která má u odborné veřejnosti patřičnou odezvu. Každý, kdo navštíví některou z oceněných staveb, tomu jistě dá zapravdu. Význam této soutěže vidím především v tom, že podporuje kreativitu a motivuje k tvorbě takových děl, která náš region dokáží proslavit daleko za jeho hranicemi,“ řekl hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc, z jehož rukou dnes přebírali přihlašovatelé úspěšných staveb svá ocenění. 

Kromě dvou titulů Stavba roku 2015 Královéhradeckého kraje byla opět předána dvě čestná uznání a také zvláštní cena poroty. Tu zaujal nízkoenergetický dům Zilvar v Lodíně. Čestné uznání si odnesli autoři rodinného domu ve Vysoké nad Labem a revitalizace továrny Vertex, z níž je dnes Centrum celoživotního vzdělávání.

Porotu ale nejvíce nadchlo Digitální planetárium v Hradci Králové, jehož investorem byl Královéhradecký kraj, a také multifunkční objekt ve Svobodných Dvorech. Investorem této pozoruhodné stavby je Centrum andragogiky.

Do soutěže bylo letos přihlášeno dvanáct staveb, tedy stejný počet jako v loňském roce. Vedle Královéhradeckého kraje je pořadatelem soutěže Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Český svaz stavebních inženýrů, Svaz podnikatelů ve stavebnictví a Česká komora architektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…