Tramping a skauting, o tom je nyní výstava v Senátu

04.03.2016 14:42

Senát zve na výstavu „Tramping a skauting v Senátu“, která potrvá do 1. května.

Tramping a skauting, o tom je nyní výstava v Senátu
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Totem ze 40. let minulého století či skautský deník jsou exponáty, které si mohou návštěvníci od 3. března prohlédnout ve Výstavní síni Senátu. Výstava věnující se historii skautingu a trampingu potrvá až do 1. května.

Expozice připomíná skauting a tramping - dva fenomény, které jsou nerozlučně spjaty s dějinami trávení volného času v Československu a v České republice ve 20. století. Přestože obě hnutí spolu často soupeřila, velmi úzce na sebe zároveň navazovala a ze skautů se s rostoucím věkem často stávali trampové. Jak dokládá výstava, obě hnutí si prošla i represemi v období protektorátu a komunistického režimu po roce 1948.

Výstava prezentuje kolekci předmětů ze sbírek Historického muzea, které je součástí Národního muzea. Mezi nimi například soubor předmětů, které skauti a trampové používali při pobytu v přírodě včetně totemu. Zájemci si mohou prohlédnout i skautský deník významného novináře Vladimíra Škutiny nebo jeden z dopisů známého trampa Boba Hurikána.

Expozice probíhá pod záštitou senátora Petra Bratského. Veřejnosti je přístupná denně od 10.00 do 16.00 hod. Od dubna o hodinu déle. Vstup volný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…