Turistický spolek Lipenska: Hotely a penziony na Lipensku už jsou koncem roku obsazené jako před covidem

20.12.2023 22:03 | Tisková zpráva

Hotely a penziony na Lipensku mají v závěru roku stále dostatek místa pro zájemce o ubytování. Většinou je v hotelech, v období od 24. prosince do začátku ledna obsazeno z 60 až 70 procent kapacity. Některé mají už plno. Podle hoteliérů je situace nyní podobná jako před pandemií nemoci covid-19.

Turistický spolek Lipenska: Hotely a penziony na Lipensku už jsou koncem roku obsazené jako před covidem
Foto: tslipenska.cz
Popisek: Turistický spolek Lipenska - logo

Patrný je ale také trend poslední doby, kdy se velká část hostů rozhoduje o ubytování na poslední chvíli. Podíl mezi našimi i zahraničními turisty je různý.

Anketa

Vadí vám chování Andreje Babiše v TV debatách a v Poslanecké sněmovně?

8%
90%
hlasovalo: 43734 lidí

„Přes vánoční svátky máme obsazenost 60 procent a další rezervace stále ještě chodí. Od 27.12.2023 přes Silvestra jsme plně obsazeni a nemáme jediný volný apartmán z celkem 81. Přes Vánoce převažuje česká klientela a následně půl napůl holandská a německá. Přes Silvestra pak převažují hosté z Německa, kteří mají prázdniny až do 7.1.2024. Obsazenost je o něco lepší než vloni a již jsme téměř na číslech z předcovidových let 2018 a 2019,“ uvádí Luboš Krejza z lipenského Lipno Lake Resort.

„Obsazenost Hotelu Element je přes Vánoce kolem 70 procent, prozatím je ještě rezervace formou „last minute" možná, Silvestr je s obsazeností na tom podobně. V termínu od 22.12. – 31. 12. 2023 je přes 45% rezervací ze zahraničí (cizinci). Hotel je velmi oblíbený mezi rakouskou a německou klientelou. Obsazenost je obdobná jako loni. Očekáváme 100% obsazenost,“ uvádí Radmila Furišová Petráňová z lipenského hotelu Element.

„Je to obvyklé jako každý rok, žádné zásadní změny oproti loňsku. Vánoce máme plné zhruba na polovinu a Silvestr 80 procent. Pobyty prodáme v následujících dvou týdnech,“ uvádí Martin Prokeš, manažer z resortu Relax v Dolní Vltavici. V hotelu Korzo Lipno se obsazenost pohybuje okolo 70 procent, jde převážně o tuzemskou klientelu. Podle zdejšího zaměstnance Jiřího Šilhy jde o podobné množství jako v předchozích létech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…