Turistický spolek Lipenska: Kempy zažívají nejlepší sezónu za pět let

14.08.2018 21:10

Lipenské kempy zažívají nejlepší sezónu za posledních pět let. Lipensko je rájem kempařů, v destinaci od Stožce až po Rožmberk, okolo řeky Vltavy a lipenské nádrže jich je přes dvacet.

Turistický spolek Lipenska: Kempy zažívají nejlepší sezónu za pět let
Foto: tslipenska.cz
Popisek: Turistický spolek Lipenska - logo

Nárůst hostů je někde až dvacetiprocentní, některé kempy mají plno a nové hosty zde neubytují. Hosty zde láká nově zrekonstruované prostředí, do kterého majitelé v posledních letech investovali desítky milionů korun, jedinečná příroda a také lipenské jezero. „Momentálně máme plno. Letošní sezóna je určitě nejlepší za posledních pět let. Příčinou je určitě výjimečné počasí a také to, že lidé se Lipensko oblíbili,“ uvedl Michaela Marešová, provozovatelka kempu U Kukačků v Horní Plané, do kterého se vejde až 400 lidí.

Camping Frymburk

Již třetí týden má plno Camping Frymburk. „Momentálně je u nás více než 700 lidí. Další přijíždí, ale kvůli pohodlí stávajících hostů je musíme odmítnout,“ uvedl majitel Hanne Wilzing. Vedle luxusního vybavení, do kterého před začátkem sezóny investovali více než 4 miliony korun, láká turisty i kulturní program, který tu mají připravený obzvláště pro děti. „Pořádáme pro děti celoprázdninové animační programy, jejichž součástí jsou zábavná tvoření, hry nebo cvičení,“ uvedla jeho žena Tereza.

Protože je Hanne Wilzing původem Holanďan, jezdí sem nejvíce cizinců, většinou právě Holanďanů, ale i Němců a Rakušanů. Samozřejmě nechybí ani Češi, kterých je tu momentálně asi 10 procent. Podle toho se také odvíjí jakým jazykem hovoří animátorky a ostatní zaměstnanci.

Modřín

O dvacet procent lepší návštěvnost ve srovnání s loňskem mají v kempu Modřín v Lipně nad Vltavou. Také zde lákají program pro děti, který je zde zaměřený především na pohádky. Každý den zde hrají jednu ze čtyřech staročeských pohádek, na programu jsou celodenní workshopy, pravidelná cvičení a diskotéky. „Animační programy v kempu Modřín jsou určeny nejen pro ubytované, ale i pro hosty z celé destinace. Do divadelních představení, která si maskot lišák Fox pro letošek připravil, se mohou děti samy zapojit. Animace jsou bezplatné a bereme je jako součást atraktivity Lipna. Naši klienti si program pochvalují,“ uvedl mluvčí Lipna Vojen Smíšek

Olšina

V kempu Olšina v Černé v Pošumaví a v Caravan Campingu v Horní Plané již o víkendu odmítají ty, kteří přijedou se stanem. „Ve stanové části tábora máme plno. Je to šílené, protože by najednou přijede třeba čtyřicet lidí, následují další. Nejde to, museli jsme zavřít. Kemp máme otevřený pouze pro karavany,“ uvedl zdejší provozovatel Jaroslav Vozka.

Jestřábí

Velice úspěšnou sezónu ve srovnání s ostatními léty prožívají v kempu Jestřábí v Černé v Pošumaví. „Nárůst klientů lze pozorovat již s příchodem teplého počasí, to jest někdy od dubna, což je poměrně neobvyklé,“ uvedla provozovatelka kempu Andrea Černá. Zaměřují se tu na kvalitní nabídku tradičního i méně známého sportovního vyžití, podobná nabídka adrenalinových atrakcí není na celém Lipně. Jde také o jediný kemp s celoročním provozem na Lipensku a bezbariérovým sociálním zařízením. „Před sezónou jsme koupili nové šlapadlo stylizované do podoby plameňáka, které se na hladině téměř nezastaví a stojí se na něj fronty, stejně tak na naše hybridní vozítko Hydrosolar, které funguje jako šlapadlo a zároveň má elektromotor na solární pohon,“ uvedla s tím, že za slunných dní se jedná o dokonalý vodní auťák. „Už třetí měsíc v kuse je stabilně krásné počasí. Vůbec není třeba jezdit stovky a tisíce kilometrů k moři, Čechům stačí dojet na Lipno. Ale co víc, přijíždí sem i více Rakušanů a obyvatel Bavorska, jsme pro ně blíž a jsme lacinější. Tepla i čistá voda jsou letos srovnatelné s mořem. Díky bohaté okolní zeleni a lesům se lipenská příroda narozdíl od přímořských krajin krásně ochlazuje,“ vysvětluje zájem turistů o kempy na Lipensku Jiří Mánek, předseda Turistického spolku Lipenska, který se stará o spolupráci a rozvoj cestovního ruchu od Stožce po Rožmberk.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…